Τρομοκρατική επίθεση με τραυματία αστυνομικό στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τρομοκρατική επίθεση με στόχο διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια. Άγνωστοι εμφανίστηκαν στις 6.18 και άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που έκαναν αλλαγή βάρδιας.

Ελαφρά είναι τραυματισμένος, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός που δέχθηκε τα πυρά του ένοπλου στις 6.18 το πρωί, εξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χ. Τρικούπη 50. Ο αστυνομικός βρίσκεται στα επείγοντα του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, όπου δέχεται τις περιποιήσεις των γιατρών, και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει τραύματα πιθανόν από θραύσματα, στην κοιλιακή χώρα και τον μηρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης της επίθεσης πυροβόλησε από μικρή απόσταση τρεις φορές, πιθανότητα με καλάσνικοφ, εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ, όπου επέβαινε η πρωινή διμοιρία που μόλις είχε αναλάβει υπηρεσία, αλλάζοντας τη νυχτερινή βάρδια.

Δύο σφαίρες τρύπησαν το παρμπρίζ του λεωφορείου, ενώ μια καρφώθηκε στο κτίριο του ΠΑΣΟΚ. Ο ένοπλος πιθανότητα βγήκε από την οδό Αραχώβης και αφού πυροβόλησε τρεις φορές, διέφυγε προς την περιοχή των Εξαρχείων. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν περισυλλεγεί τρεις κάλυκες του όπλου της επίθεσης που βρέθηκαν στην οδό Χ. Τρικούπη 57 και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο δράστης αναζητείται, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος του ή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Είναι αντίποινα για τη σύλληψη Ρούπα;

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έφτασαν άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Το ερώτημα τώρα είναι ποιος και γιατί έκανε το νέο χτύπημα εναντίον των αστυνομικών.

Είναι αντίποινα για τη σύλληψη Ρούπα;

Υπενθυμίζεται πως στις 23/12/2008 ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε επιτεθεί με καλάνσικοφ και υποπολυβόλο MP5 σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Γουδί. Τα μέλη της οργάνωσης είχαν ρίξει μέσα από την Πολυτεχνειούπολη.

Στις 5/1/2009 η ίδια οργάνωσε με παρόμοια όπλα χτυπά διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και τραυματίζει σοβαρά τον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη.

Παλαιότερα, στις 5/5/2004 τοποθετεί βόμβα στο ΑΤ Καλλιθέας.

Στις 29/10/2004, η οργάνωση πυροδοτεί βόμβα σε γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, ενώ διέρχεται από αυτήν λεωφορείο με διμοιρία των ΜΑΤ.

Και στις 30/4/2007 επιτίθεται με καλάσνικοφ, υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδες κατά του ΑΤ Νέας Ιωνίας.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ - ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΜΑΤ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ

Φωτογραφία ντοκουμέντο

Στη φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο twitter ο φωτογράφος-φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης φαίνεται το θραύσμα από τη βολή με καλάσνικοφ στο παρμπρίζ του λεωφορείου των ΜΑΤ.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση με καλάσνικοφ κατά των ΜΑΤ στο ΠΑΣΟΚ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γυναίκας που εργάζεται σε κατάστημα της περιοχής, όπου έγινε στις 6:20 το πρωί η ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Περνούσα, να έρθω για δουλειά. Ακούω τρεις φορές, μπαμ, μπαμ, μπαμ και ήρθα τρέχοντας στο μαγαζί. Δεν κοίταξα τίποτα, μπήκα κατευθείαν στο μαγαζί, φοβήθηκα», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυρας.

Για δολοφονική επίθεση κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Για δολοφονική επίθεση έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επίθεση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

«Έχουμε μια επίθεση με ευθεία βολή από κοντινό δρόμο, ήταν μια δολοφονική επίθεση» είπε ο κ. Χρηστίδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όπως ανακοίνωσε τον αστυνομικό που έχει τραυματιστεί θα επισκεφθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Μιλάμε για πολύ σοβαρό περιστατικό. Γι' αυτό η κυρία Γεννηματά είχε τονίσει ότι πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν γκέτο στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδης.

Τρεις άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονταν την στιγμή των πυροβολισμών στην κλούβα των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΑΡ: Ξεκάθαρα δολοφονική ενέργεια η επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Τηλεφώνημα Παυλόπουλου για τον τραυματία αστυνομικό

Το tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχήθηκε περαστικά, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Το Μαξίμου καταδικάζει την επίθεση στα ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα