Επέλαση του χιονιά: Στους -8 η θερμοκρασία στον Έβρο. Δείτε βίντεο

Μάχη με το χιόνι και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που συνθέτουν το καιρικό σκηνικό στον Έβρο δίνουν οι δημοτικές Αρχές σε όλο τον νομό. Η θερμοκρασία στο βόρειο τμήμα έχει πέσει στους -8 βαθμούς Κελσίου γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την όποια προσπάθεια για την αποκατάσταση της ασφάλειας στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων.

Το οδικό δίκτυο, εθνικό και επαρχιακό παραμένει ανοιχτό, ωστόσο οι δήμαρχοι συνιστούν η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται με τη δέουσα προσοχή και τη χρήση χιονολάστιχων και σε αρκετά σημεία αλυσίδων.

Παρά τη συνεχή ρίψη αλατιού και τον επιχειρούμενο αποχιονισμό, ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός εκφράζει τον προβληματισμό του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το κατά πόσο είναι ασφαλέστερη η απομάκρυνση του χιονιού από το επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεδομένου ότι ο παγετός θα μετατρέψει σε γυαλί το ελάχιστο χιόνι που θα παραμείνει στο οδόστρωμα καθιστώντας το ιδιαίτερα επικίνδυνο. Η συνεχής παρακολούθηση του ύψους του χιονιού και της πτώσης της θερμοκρασίας είναι τα στοιχεία που καθορίζουν τις ενέργειες του δήμου, κύριο μέλημα του οποίου είναι σύμφωνα με τον κ. Πουλιλιό η ασφάλεια των πολιτών.

Στον δήμο Διδυμοτείχου ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, διαβεβαιώνει πως γίνονται όλες οι προβλεπόμενες και σχεδιαζόμενες ενέργειες για να μην αποκλειστούν χωριά και να μην κινδυνέψουν δημότες. Στην κατεύθυνση αυτήν αναφέρει πως εφόσον οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν αμετάβλητες έως και τη Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της περιοχής καθώς μετά από 15 ημέρες που παρέμειναν κλειστά, εκτιμά πως θα έπρεπε από σήμερα να ενεργοποιηθεί η θέρμανση προκειμένου να επιτευχθεί η κατάλληλη για τη λειτουργία τους θερμοκρασία.

Στον δήμο Αλεξανδρούπολης, με την πρωτεύουσα του νομού επίσης ντυμένη στα λευκά, με το θερμόμετρο στους -2 βαθμούς και συνεχή καθοδική τάση, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Φερών, όπου το ύψος του χιονιού και το τσουχτερό κρύο οδήγησε τον αντιδήμαρχο, Νίκο Γκότση να ζητήσει από τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Επίσης ο κ. Γκότσης προχώρησε και στην ενεργοποίηση δύο τηλεφωνικών γραμμών για την εξυπηρέτηση από το προσωπικό της δημοτικής ενότητας Φερών, όσων λόγω προχωρημένης ηλικίας ή ασθένειας χρήζουν όχι μόνο ιατρικής βοήθειας αλλά ακόμη και βοήθειας για αγορά φαρμάκων ή άλλων απαραίτητων αγαθών. Στο μεταξύ ανοιχτό θα παραμείνει καθ' όλο το 24ωρο τόσο το Α΄ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης όσο και ο δεύτερος όροφος του δημαρχείου στο κέντρο της πόλης, για τη φιλοξενία όσων δημοτών το χρειαστούν.

Δείτε εικόνες από την Αλεξανδρούπολη:

alexpoli

O ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα για τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά

Χιόνια στη Λέσβο. Κλειστοί δρόμοι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα