Novartis: Επιβεβαιώνει την απόπειρα αυτοκτονίας - Τι λέει για τις έρευνες

Δημοσιεύματα για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas, μια απόπειρα αυτοκτονίας, έρευνα στα γραφεία της εταιρείας και η επίσημη θέση της.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, μετά και την υπόθεση θρίλερ στο ξενοδοχείο Hilton ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όταν ένα στέλεχος της εταιρείας απειλούσε να αυτοκτονήσει από τον 13ο όροφο.

Στις 2 Ιανουαρίου έγινε διαβίβαση δημοσιευμάτων από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κυρία Δημητρίου με την εντολή να διερευνηθεί η βασιμότητα τους.

Τα δημοσιεύματα αφορούν σε καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την φαρμακευτική εταιρεία Novartis Hellas και συγκεκριμένα αναφέρονται σε καταθέσεις δύο στελεχών της Novartis στην Ελλάδα στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς στοιχεία για αθέμιτες μεθόδους που χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών η εν λόγω εταιρεία προκειμένου να βελτιώσει τη θέση της στην Ελληνική αγορά.

Παράλληλα, η εταιρεία με ανακοίνωσή της στις 30 Δεκεμβρίου του 2016, ανέφερε για την υπόθεση πως «έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές πρακτικές στην Ελλάδα και βρισκόμαστε σε αναζήτηση περαιτέρω στοιχείων. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης σε όλες τις πτυχές της εργασίας και λαμβάνει κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά».

Τέλος, με σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρεται και στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Eίμαστε ενήμεροι για το περιστατικό και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία του εργαζομένου μας. Γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή τυγχάνει παρακολούθησης και φροντίδας από παρόχους υγειονομικής περίθαλψης. Η Novartis παρέχει επίσης υποστήριξη στην οικογένειά του.

Διερευνούμε τις συνθήκες του συμβάντος και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα