Κύκλωμα απατεώνων σκηνοθέτησε πάνω από 300 τροχαία ατυχήματα

Οι απάτες προς ασφαλιστικές εταιρείες είναι κάτι πολύ διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Το κλασικό κόλπο είναι να τρακάρεις επίτηδες ένα αυτοκίνητο μετά να διεκδικείς αποζημίωση. Ενώ όμως οι περισσότεροι απατεώνες χρησιμοποιούν ένα μόνο αυτοκίνητο για κάθε «δουλειά», ένα κύκλωμα που αποκαλύφθηκε στη Βρετανία χρησιμοποιούσε πολλούς ανθρώπους και αυτοκίνητα για να σκηνοθετεί ρεαλιστικές συγκρούσεις ώστε να απαιτεί νομότυπα αποζημιώσεις.

Το σχέδιο ήταν το εξής: Ένα αυτοκίνητο των απατεώνων προπορευόταν μιας σειράς άλλων αυτοκινήτων. Ένα δεύτερο αυτοκίνητο, γεμάτο επιβάτες, ακολουθούσε το πρώτο από κοντά. Το πρώτο αυτοκίνητο έκανε ξαφνικά ένα φρενάρισμα πανικού, για να αποφύγει έναν υποτιθέμενο κίνδυνο. Το δεύτερο αυτοκίνητο, ειδοποιημένο, φρέναρε κι αυτό απότομα, με αποτέλεσμα το τρίτο αυτοκίνητο στη σειρά, αυτό του επιλεγμένου θύματος, να πέσει επάνω του.

Όταν έβγαιναν όλοι έξω μετά τη σύγκρουση, οι απατεώνες ισχυρίζονταν ότι είχαν τραυματιστεί και απαιτούσαν αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία του θύματος. Σε άλλες χώρες, οι απατεώνες πιθανόν να έπαιρναν χρήματα για να μην πάνε στην αστυνομία.

Στο συγκεκριμένο κύκλωμα, που ήταν υπεύθυνο για «εκατοντάδες ατυχήματα», ήταν αναμεμιγμένος και ο επικεφαλής μιας εταιρείας διαχείρισης ατυχημάτων! Η αστυνομία ξεκίνησε το 2012 μια επιχείρηση παρακολούθησης των ενεργειών της εταιρείας αυτής, παρακολουθώντας παράλληλα και τους κακοποιούς που δρούσαν με τη βοήθειά της.

Ο επικεφαλής του κυκλώματος καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη και τα άλλα μέλη σε 16 μήνες έως 4,5 χρόνια φυλακή. Δείτε τα πρόσωπα και τα ονόματά τους στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Ηθικό δίδαγμα: Αν εμπλακείτε σε ατύχημα όπου ο άλλος οδηγός έχει κάνει παράξενους ελιγμούς ή σας προτείνει μια «εναλλακτική λύση», μάλλον πρέπει να καταφύγετε στην αστυνομία. Το συγκεκριμένο κύκλωμα απατεώνων μπορεί να εξαρθρώθηκε, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλα…

 

drive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα