Επίδομα τέκνων, συντάξεις Ιανουαρίου, κάρτα αλληλεγγύης: Ημέρα πληρωμών

Εβδομάδα πληρωμών, καθώς την έγκριση του υπουργείου Εργασίας έχουν πάρει τα σχετικά κονδύλια για το οικογενειακό επίδομα τέκνων του ΟΓΑ (4η δόση), την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου. Οι δικαιούχοι των 30 δήμων του πιλοτικού προγράμματος θα δουν εντός των επόμενων ημερών στους λογαριασμούς τους και τα χρήματα από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Ειδικότερα ο ΟΓΑ αναμένεται να πληρώσει σε περίπου 700.000 δικαιούχους για το οικογενειακό επίδομα (επίδομα τέκνων ΟΓΑ και ειδικό πολυτεκνικό επίδομα), ενώ στην κάρτα αλληλεγγυης θα πιστωθούν τα χρήματα σε 120.097 δικαιούχους.

Να σημειωθεί ότι 17.411 δικαιούχοι θα πιστωθούν και τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου. Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που υπογράφηκε, εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 175.000.000 ευρώ σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έτους 2016, καθώς και η έκδοση χρηματικού εντάλματος πληρωμής στον ΟΓΑ προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Οργανισμός για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων (Δ τρίμηνο 2016) για το επίδομα τέκνων και πολυτεκνικά επιδόματα, καθώς και για την πληρωμή εκκρεμών αιτήσεων. Η πιθανότερη ημερομηνία καταβολής για το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ είναι η Τρίτη 20 Δεκεμβρίου.

Σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Ιανουαρίου 2017 σε 653.003 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Στις πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2017 περιλαμβάνεται και η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2017 και του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων ανέρχεται στο ποσό των 292.644.389 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα