Στο Μαξίμου η πορεία των συνταξιούχων: Μας κοροϊδεύουν με επιδόματα

Με πορεία και συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε το πανελαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τους κ.κ. Φλαμπουράρη και Σπίρτζη και ζήτησε σύντομα συνάντηση και με τον πρωθυπουργό. Το Μαξίμου επιφυλάχτηκε να απαντήσει έως τις 15 Ιανουαρίου.

Αρχικά αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την Ηρώδου Αττικού με κλούβες των ΜΑΤ. Μετά από διαβουλεύσεις τελικά ο δρόμος άνοιξε και οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο συμμετέχουν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας στο ακέραιο ό, τι τούς έχει αφαιρεθεί από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους. Κεντρικό σύνθημα των συνταξιούχων είναι ότι «δεν σκύβουν το κεφάλι» και δεν δέχονται τον «εμπαιγμό με ψίχουλα που πάνε να μοιράσουν σε σχέση με αυτά που τους έχουν πάρει».

Ειδικότερα, ζητούν να μην γίνει καμία νέα μείωση των συντάξεών τους, να αποκατασταθούν οι περικοπές, να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και να μην υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε: «να μας δώσουν πίσω όσα δουλέψαμε, τις συντάξεις μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες μιας ζωής και μην μας κοροϊδεύουν με επιδόματα».

Στη μαζική συγκέντρωση παρευρίσκονται οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

Λόγω της πορείας κλειστό είναι το κέντρο της Αθήνας και όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα