Το ίδιο πρόσωπο ο δράστης στην Κέρκυρα και στη Γερμανία

Η είδηση μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και ήρθε να επιβεβαιώσει τις υποψίες που υπήρχαν πως ο Αφγανός πιου κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας Μαρία Λαντενμπέργκερ στο Φράιμπουργκ πριν λίγες εβδομάδες, είναι το ίδιο πρόσωπο με τον δράστη της επίθεσης εναντίον μιας 20χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013.

Εδώ να σημειώσουμε πως τότε, ο δράστης είχε συλληφθεί, δικάστηκε και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, ωστόσο αποφυλακίστηκε μετά το πέρας των 2/5 της ποινής του, εκμεταλλευόμενος τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Το επιβεβαίωσε και η πρώην δικηγόρος του

Η Μαρία - Ελένη Νικοπούλου, πρώην δικηγόρος του Αφγανού, είχε μιλήσει το βράδυ της Τετάρτης στον Νίκο Ευαγγελάτο και την τηλεοπτική εκπομπή Live News, του Etv και τόνισε πως ο δράστης είχε ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για να αποδείξει πως ήταν όντως ανήλικος.

Στη συνέχεια η κυρία Νικοπούλου ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο -τότε- πελάτης της, είναι όντως ο ίδιος άνθρωπος με τον δράστη του εγκλήματος στο Φράιμπουργκ, για να απαντήσει: "Αναμένοντας φυσικά σε κάθε περίπτωση να ζητήσει επισήμως η γερμανική Δικαιοσύνη την ταυτοποίηση, όπως προβλέπεται, εγώ με βάση τις φωτογραφίες που έχω δει ότι ο ίδιος είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορώ να επιβεβαιώσω, φυσικά έχοντας την επιφύλαξη που πρέπει να έχουμε, ότι το πρόσωπο είναι το ίδιο".

Ερωτηθείσα, μάλιστα, σχετικά με το τί άνθρωπος είναι, η πρώην δικηγόρος του τόνισε πως "εγώ σε κάθε περίπτωση τον αντιμετώπισα πρωτίστως ως ανήλικο, δηλαδή ως παιδί. Δεύτερον παρουσιάστηκε συντετριμμένος. Ήταν και από τις πρώτες του δηλώσεις, ότι εάν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα επιχειρούσε την επίθεση αυτή στην φοιτήτρια και μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα λάμβανε χώρα εναντίον των αδελφών του, γιατί έχει κι αυτός αδελφές".

Για να συνεχίσει: "Μπορώ να πω ότι γενικά ήταν ένα πρόσωπο ουδέτερο. Δεν είχε ούτε αμηχανία, ήταν ένα παιδί", ενώ διευκρίνισε πως παρέμεινε στη φυλακή όσο προέβλεπε ο νόμος και υπερασπίστηκε την ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας πως "αντιπροσώπευσε πλήρως, σε όλα της τα στάδια το κράτος Δικαίου".

Οι πληροφορίες μεταξύ ελληνικών και γερμανικών Αρχών

Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν νωρίτερα πως "από τα πρώτα στοιχεία που μας έχουν σταλεί φαίνεται ότι υπάρχει ταυτοποίηση", ωστόσο ορισμένα από τα στοιχεία, όπως η ηλικία και ο τόπος καταγωγής διαφοροποιούνται από αυτά που έχουν στα χέρια τους οι ελληνικές Αρχές.

"Μόνο με την φωτογραφία που έχουν στείλει δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα", τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, ενώ ακόμη σημείωναν πως έχουν ζητηθεί αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες και ταυτοποιήθηκε τελικά πως πίσω από τις δύο επιθέσεις βρίσκεται ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος να σημειώσουμε πως και τις δύο φορές δήλωσε πως ήταν 17 ετών, ούτως ώστε να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης ως ανήλικος.

 

newist

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα