Ίδιο το πρόσωπο στις δυο υποθέσεις που συγκλόνισαν Γερμανία και Ελλάδα;

Ο δολοφόνος φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ ίσως ταυτίζεται με τον Αφγανό που επιτέθηκε σε 20χρονη στην Κέρκυρα το 2013, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. Ρεπορτάζ από πλειστηριασμό στην Αθήνα δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ασχολείται με την υπόθεση του νεαρού Αφγανού ο οποίος συνελήφθη στο Φράιμπουργκ για τον βιασμό και τη δολοφονία 19χρονης φοιτήτριας. Ενδείξεις της αστυνομίας ταυτίζουν τον ύποπτο με τον δράστη της βίαιης επίθεσης εναντίον 20χρονης κοπέλας στην Κέρκυρα το 2013 που είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη, μία πράξη «για την οποία ο Αφγανός είχε καταδικαστεί από ελληνικό δικαστήριο σε δέκα χρόνια φυλάκισης. “Αφού έγινε γνωστό το όνομα του δράστη εξετάσαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του, μία από τις οποίες μας οδήγησε στο περιστατικό της Κέρκυρας“ δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φράιμπουργκ στην εφημερίδα. Το περιοδικό Stern αποκάλυψε την εγκληματική πορεία του Χουσεΐν Κ., για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι στις 16 Οκτωβρίου βίασε και κατόπιν δολοφόνησε τη 19χρονη Μαρία Λ. Σύμφωνα με το περιοδικό ο νεαρός καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 σε δέκα έτη φυλάκισης, ωστόσο οι λόγοι που αφέθηκε εν τω μεταξύ ελεύθερος δεν είναι σαφείς».

«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική. Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA» συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε άρθρο της και η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι η ταύτιση του νεαρού Αφγανού με τον δράστη της Κέρκυρας ενδέχεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αποδειχτεί, εφόσον ισχύει. Και συνεχίζει: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση; Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα».

Τι είχε γίνει στην Κέρκυρα

Ο αδίστακτος κακοποιός είχε στήσει ενέδρα στην περιοχή Μουράγια, στο παλιό λιμάνι. Η άτυχη φοιτήτρια επέστρεφε μόνη από νυκτερινή διασκέδαση και ο Αφγανός την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα. Η κοπέλα δεν αντιστάθηκε αρχικά. Ο δράστης πήρε στα χέρια του την τσάντα της, που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα της χρονης, αλλά δεν έμεινε εκεί...

Αφού την έσυρε για λίγα μέτρα, την πέταξε στο κενό από ύψος 8 μέτρων και έτρεξε να εξαφανιστεί. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και το πρόσωπο. Την βρήκαν λιπόθυμη περαστικοί και την μετέφεραν σε νοσοκομείο. Μετά τις πρώτες βοήθειες των γιατρών, η 20χρονη φοιτήτρια σκιαγράφησε στους αστυνομικούς το πρόσωπο του ληστή της και οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν.

Deutsche Welle

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα