Ανατροπή! Ένας ο δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία με την επίθεση εναντίον 20χρονης στην Κέρκυρα;

Κοινό πρωταγωνιστή φαίνεται να έχουν σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ οι δυο υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη σε Γερμανία και Ελλάδα φέτος και το 2013!

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ασχολείται με την υπόθεση του νεαρού Αφγανού Χουσεϊν Κ. ο οποίος συνελήφθη στο Φράιμπουργκ για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 19χρονης φοιτήτριας.

Η γερμανική αστυνομία έχει ενδείξεις ότι ο ύποπτος είναι ο ίδιος με εκείνον που είχε επιτεθεί σε 20χρονη κοπέλα στην Κέρκυρα το 2013. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη και μάλιστα, ο Αφγανός είχε καταδικαστεί από ελληνικό δικαστήριο σε δέκα χρόνια φυλάκισης.

«Αφού έγινε γνωστό το όνομα του δράστη εξετάσαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά του, μία από τις οποίες μας οδήγησε στο περιστατικό της Κέρκυρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Φράιμπουργκ στην εφημερίδα.

Το περιοδικό Stern αποκάλυψε την εγκληματική πορεία του Χουσεΐν Κ., για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι στις 16 Οκτωβρίου βίασε και κατόπιν δολοφόνησε τη 19χρονη Μαρία Λ. Σύμφωνα με το περιοδικό ο νεαρός καταδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 σε δέκα έτη φυλάκισης, ωστόσο οι λόγοι που αφέθηκε εν τω μεταξύ ελεύθερος δεν είναι σαφείς».
«Κατά τη διάρκεια των ερευνών και με τη διαδικασία της ταυτοποίησης του DNA του δράστη η αρμόδια επιτροπή κατέθεσε σχετικό ερώτημα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στις ελληνικές αρχές, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

«Ωστόσο είναι αμφίβολο εάν στη δίκη του δράστη στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε εξέταση DNA» συνεχίζει το άρθρο καταλήγοντας στις δυσκολίες ταυτοποίησης των νεαρών προσφύγων, οι οποίοι κατά κανόνα δεν φέρουν μαζί τους προσωπικά έγγραφα όταν φτάνουν στην Ευρώπη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται σε άρθρο της και η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι η ταύτιση του νεαρού Αφγανού με τον δράστη της Κέρκυρας ενδέχεται να χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να αποδειχτεί, εφόσον ισχύει. Και συνεχίζει: «Πολλά ερωτήματα παραμένουν ανοιχτά: η ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερο τον δράστη νωρίτερα; Ακολούθησε απέλαση; Πάντα βέβαια με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα».

Το περιστατικό της Κέρκυρας

Ο αδίστακτος κακοποιός είχε στήσει ενέδρα στην περιοχή Μουράγια, στο παλιό λιμάνι. Η άτυχη φοιτήτρια επέστρεφε μόνη από νυκτερινή διασκέδαση και ο Αφγανός την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα. Η κοπέλα δεν αντιστάθηκε αρχικά. Ο δράστης πήρε στα χέρια του την τσάντα της, που σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα της χρονης, αλλά δεν έμεινε εκεί...

Αφού την έσυρε για λίγα μέτρα, την πέταξε στο κενό από ύψος 8 μέτρων και έτρεξε να εξαφανιστεί. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και το πρόσωπο. Την βρήκαν λιπόθυμη περαστικοί και την μετέφεραν σε νοσοκομείο. Μετά τις πρώτες βοήθειες των γιατρών, η 20χρονη φοιτήτρια σκιαγράφησε στους αστυνομικούς το πρόσωπο του ληστή της και οι έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν.

newsit

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ