Απεργία ΠΝΟ: Μάχες στο λιμάνι του Ηρακλείου από εξαγριωμένους αγρότες

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το το λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη. Εξαγριωμένοι αγρότες θέλουν πάση θυσία να φορτώσουν τα προϊόντα τους στα πλοία κι αυτά να φύγουν για Πειραιά.

Κουρουμπλής για απεργία ΠΝΟ: Πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Βίντεο


Συνεχίζεται η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ. Δεμένα τα πλοια


Οι ναυτεργάτες όμως δεν είναι διατεθημένοι να σπάσουν την απεργία, κάτι που έχει προκαλέσει την οργή των αγροτών.

Μια ομάδα τους πέταξε φωτοβολίδα μέσα στο πλοίο όπου βρίσκονταν ναυτεργάτες και εκείνοι απάντησαν με ρίψεις νερού. Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο λιμάνι είναι πως αγρότες έβαλαν φωτιά στο περίπτερο με τα εκδοτήρια.

Αυτό που προκάλεσε την έκρηξη οργής ήταν το γεγονός πως πλοίο που θα αποχωρούσε από το λιμάνι δεν δέχθηκε να φορτώσει 150 νταλίκες με αγροτικά προϊόντα, κάτι που εξόργισε τους αγρότες. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της εταιρείας ΑΝΕΚ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν μέσα σε λίγα λεπτά να θέσουν σε έλεγχο τη φωτιά.

Από την ένταση που επικρατούσε στο λιμάνι, ο λιμενάρχης, κ. Δημήτρης Σαϊτάκης ένιωσε αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να φτάσει ασθενοφόρο στο σημείο για να  τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Για την ένταση ανάμεσα σε ναυτεργάτες και αγρότες μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής στον ΣΚΑΙ, ο οποίος δήλωσε πως εκείνος προσπαθεί να επικρατήσει η λογική και οι ήπιοι τόνοι, ενώ για το ενδεχόμενο επιστράτευσης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.
cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα