Κέρκυρα: Κίνδυνος να μείνει χωρίς φάρμακα το νοσοκομείο λόγω απεργίας

Τον κώδωνα του κινδύνου να βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων το νοσοκομείο της Κέρκυρας, από την ερχόμενη εβδομάδα, κρούει ο διοικητής του, Φοίβος Κακαβίτσας, μετά και την εξαγγελία της ΠΝΟ, για παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Αν θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, μετά τη Δευτέρα με Τρίτη κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κακαβίτσας, επισημαίνοντας ότι ήδη έχει έρθει σε επαφή με το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να μεταφερθούν από την Ηγουμενίτσα τα φάρμακα στο νησί.

«Υπάρχει η καλύτερη πρόθεση εκ μέρους του Σωματείου Ναυτεργατών, αλλά δεν γνωρίζω πως θα γίνει ο διαχωρισμός των φαρμάκων από άλλα ήδη που είναι ήδη στα φορτία των πολυάριθμων φορτηγών που βρίσκονται εδώ και μέρες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Κέρκυρας, Φοίβος Κακαβίτσας.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, για να μεταφερθούν τα φάρμακα στο νησί» διαβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας, Χρήστος Βιτουλαδίτης.

Την ίδια ώρα, σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού πρώτων ειδών ανάγκης έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τα σούπερ μάρκετ στο νησί, με τις πρώτες ελλείψεις να σημειώνονται ήδη από χθες, κυρίως στο κρέας και στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όσον αφορά το επιβατικό κοινό, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα, αν και οι περισσότεροι επιβάτες ανέμεναν να ταξιδέψουν από αύριο, σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ, χωρίς να υπολογίζουν τη νέα 48ωρη απεργία που πρόκειται να τους καθηλώσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή στο νησί.

 

topontiki

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ