Κούγιας για υπόθεση Γιακουμάκη: Δεν έχω δει ποτέ αθώο άνθρωπο, τελικώς να καταδικάζεται

Ο πρώην Διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής Αλέξης Κούγιας άσκησε έφεση και όπως δήλωσε, ελπίζει να εκδικαστεί σύντομα.

«Σημειώστε τη σημερινή ημέρα και όταν θα γίνει το Εφετείο θυμηθείτε την τοποθέτησή μου» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας υπογραμμίζοντας πως ο εντολέας του την ημέρα που θα γίνει το Εφετείο θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Η γραπτή δήλωση του Μαρκογιαννάκη

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο κ.Μαρκογιαννάκης στην οποία υπογραμμίζεται: "Οσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους ,όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται".

epiruspost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα