Αλέξης Γρηγορόπουλος: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Έξι Δεκεμβρίου 2008. Ένα παιδί 15 ετών πέφτει νεκρό από τις σφαίρες αστυνομικού στα Εξάρχεια. Το όνομά του, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Στην Αθήνα ξεσπούν επεισόδια τα οποία κρατούν μέρες ολόκληρες. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. Εξι Δεκεμβρίου 2016. Οκτώ χρόνια μετά. Ο Αλέξης έγινε σύμβολο και αν ζούσε θα ήταν 23 ετών. Όλα αυτά τα χρόνια μετά την δολοφονία του από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα μαθητές και φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους για να τιμήσουν τη μνήμη του. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές η μέρα κλείνει με σοβαρά επεισόδια.

Σε 23 προσαγωγές έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που είναι σε εξέλιξη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ομάδες αντιεξουσιαστών συνεχίζουν να εκτοξεύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θυμίζει… πεδίο μάχης.

Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αντιεξουσιαστές έχουν στήσει οδοφράγματα σε διάφορους δρόμους των Εξαρχείων, με επίκεντρο την οδό Σολωμού.

Στον απολογισμό των επεισοδίων περιλαμβάνονται και δύο αυτοκίνητα, στα οποία έβαλαν φωτιά οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ερεσσού. Αργά το βράδυ τέντα διαμερίσματος στην πλατεία Εξαρχείων έπιασε φωτιά από μολότοφ με συνέπεια να κινδυνέψουν οι ένοικοι. Πυροσβέστες, υπό την προστασία διμοιρίας, την έσβησαν έγκαιρα.

Παράλληλα, ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν συνεχώς πάνω από τα Εξάρχεια και αστυνομικές δυνάμεις έχουν ασφαλίσει το Πολυτεχνείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα