Απερίγραπτες συνθήκες στο δημοτικό κυνοκομείο Φλώρινας

Οι καταγγελίες από πολίτες για την κατάσταση του δημοτικού κυνοκομείου Φλώρινας, οδήγησαν σε επιτόπια αυτοψία που ανέδειξε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν τα ζώα σε αυτό. Την επίσκεψη πραγματοποίησε το marketnews και οι εικόνες από εκεί είναι σοκαριστικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013 είχε γίνει καταγγελία από φιλόζωους για τις συνθήκες που επικρατούσαν με ζώα αποστεωμένα, άρρωστα, αστείρωτα, ακόμη και νεκρά μέσα στο χώρο του καταφυγίου. Το δημοτικό κυνοκομείο, ή αλλιώς προσωρινό χώρο φιλοξενίας όπως τον ονομάζει η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια, είναι παράνομο. Ο χώρος είναι ακατάλληλος, βρίσκεται στο βουνό μέσα σε σκουπιδότοπο και είναι περιφραγμένος με λαμαρίνες, τα κλουβιά είναι πολύ μικρά και δεν υπάρχει ύδρευση.

Σοκάρουν η κατάσταση στο κυνοκομείο Φλώρινας: Το Νταχάου των ζώων (Photos) - Media Το 2014 δαπανήθηκαν, σύμφωνα με τη Διαύγεια, 15.000 ευρώ για τη διεξαγωγή μελέτης για την κατασκευή νέου δημοτικού κυνοκομείου στα παλαιά σφαγεία. Η μεταφορά, ωστόσο, ουδέποτε έγινε. Ο κόσμος της Φλώρινας είτε αγνοεί την ύπαρξή του είτε γνωρίζει πως όλα βαίνουν καλώς.

Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το τελωνείο των Ευζώνων. Βίντεο

Η επίσκεψη του marketnews στο κυνοκομείο έγινε απροειδοποίητα. Στο δρόμο προς το κυνοκομείο, ανεβαίνοντας το βουνό, υπήρχαν δεκάδες σκυλιά πεινασμένα, φοβισμένα, μάνες και κουτάβια, άλλα άρρωστα, άλλα χτυπημένα. Ωστόσο, λίγα μόνο ήταν υποσιτισμένα.

Μέσα στο κυνοκομείο βρίσκονταν περίπου 70 σκυλιά, μεγαλόσωμα, μικρόσωμα, ενήλικα, κουτάβια, καθαρόαιμα και ημίαιμα. Τα περισσότερα φαίνονταν  να είχαν εγκαταλειφθεί και πως ζούσαν σε σπίτι. Τα κλουβιά είχαν μέγεθος ενός τετραγωνικού μέτρου, ήταν γεμάτα λάσπη, ακαθαρσίες και χιόνι. Ο εθελοντής ισχυρίστηκε ότι ο χώρος καθαρίζεται αλλά η εικόνα δεν ανταποκρινόταν. Οι περισσότεροι κουβάδες νερού ήταν σπασμένοι και το νερό μέσα κρυσταλλωμένο από το κρύο. Δεν υπήρχαν μπολ για το φαγητό.

Κάμποσα από τα σκυλιά ήταν εκτός κλουβιού. Ένα εξ αυτών ήταν λερωμένο με αίμα. Κατά την καταγραφή στην κάμερα εντοπίστηκε ένα νεκρό σκυλί το οποίο είχε κανιβαλιστεί από άλλα. Ο εθελοντής δήλωσε ότι το συγκεκριμένο νεκρό, που κατέληξε να γίνει τροφή για τα άλλα σκυλιά, έπασχε από λεϊσμανίαση και δεν έλαβε θεραπεία με αποτέλεσμα να βρει βασανιστικό θάνατο.

 

Το φαινόμενο του κανιβαλισμού δεν παρουσιάζεται πρώτη φορά στο συγκεκριμένο κυνοκομείο. Το 2013, αλλά και πριν από έναν μήνα είχε γίνει γνωστά αντίστοιχα περιστατικά.

 

MARKETNEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: