Η πρώτη Black Friday στην Ελλάδα - Τρελές εκπτώσεις

Μπορεί μέχρι πέρυσι οι εικόνες με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν έξω από εμπορικά καταστήματα για να επωφεληθούν από τις προσφορές τους να έμοιαζαν εξωπραγματικές, ωστόσο, φέτος η Ελλάδα θα ζήσει την δική της Black Friday.

Eίναι η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου και η μέρα, που τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα προϊόντα τους με μεγάλες εκπτώσεις, σηματοδοτώντας την έναρξη των προσφορών για την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ως θεσμός ξεκίνησε στις ΗΠΑ, αλλά δεν άργησε να εξαπλωθεί και στις χώρες στης Ευρώπης για προφανείς λόγους.

Έχει πάρει το όνομά του από την ημέρα, κατά την οποία διεξάγεται και το «Black», πίσω από το οποίο κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό. Έτσι, η μέρα αυτή παρουσίαζε αυξημένους τζίρους, εξ’ ου και η ονομασία Black Friday.

Φαίνεται πως η μεγάλη κρίση οδηγεί τους καταστηματάρχες να «φέρουν» αυτόν τον θεσμό και στη χώρα μας, καθώς πολλά είναι και τα πολυκαταστήματα και τα μαγαζιά, τα οποία εδώ και μέρες έχουν ανακοινώσει τις προσφορές τους για την Μαύρη Παρασκεύη.

Σήμερα αναμένεται να σχιματιστούν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα, καθώς ήδη από χθες υπήρξε μεγάλη προσέλευση καταναλωτών στην αγορά της Θεσαλλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα