Δίκη Γιακουμάκη: Τι κατέθεσαν οι δύο σπουδαστές της Γαλακτοκομικής

Ποτέ δεν είδαν, αλλά είχαν ακούσει για βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, όπως προκύπτει από τις χθεσινές καταθέσεις στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορουμένους δύο υπευθύνους της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον πρώην βουλευτή Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Χθες ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα ο συγκάτοικος του άτυχου 20χρονου, ένα άλλος σπουδαστής και η υπεύθυνη σίτισης, ασφάλειας και καθαριότητας της σχολής. Η γυναίκα κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι τον Μάρτιο του 2014 ο διευθυντής συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσουν την καταγγελία ότι συμπατριώτες του Γιακουμάκη τον χτυπούν, εφιστώντας την προσοχή για καλύτερη επιτήρηση στον χώρο.

Η ίδια αποκάλυψε την επικοινωνία της με τη μητέρα του Βαγγέλη, ρωτώντας την αν γνώριζε τα προβλήματα του γιου της το διάστημα λίγο πριν από την αλλαγή δωματίου στην εστία και η Μαρία Γιακουμάκη της είχε απαντήσει θετικά. Μάλιστα, η συμβουλή της προς τον γιο της ήταν να μην ξεκόψει από τους πατριώτες του, καθώς είναι 20 ετών και μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το τηλεφώνημα

Ο συγκάτοικος του 20χρονου απαντώντας στις ερωτήσεις της έδρας και σε εκείνες του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της σχολής, ο μάρτυρας είπε ότι ο Βαγγέλης ποτέ του δεν ανέφερε τον λόγο για τον οποίο άλλαξε δωμάτιο τον Μάρτιο του 2014, τονίζοντας ότι ήταν «εσωστρεφές άτομο».

Ο άλλος νεαρός ανέφερε «άκουσα ότι είχαν δέσει τον Βαγγέλη σε καρέκλα, όμως οι φήμες λένε ότι το ήθελε», ενώ ισχυρίστηκε ότι άκουσαν ότι ένας από τους σκληρούς χρησιμοποίησε τον πατέρα του να τηλεφωνήσει στη Γαλακτομική για να μην τιμωρηθεί η παρέα του για ζημιές που είχε προκαλέσει στη σχολή.

Σχολιάζοντας τα περί φημών για τα μαρτύρια του Βαγγέλη, ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιακουμάκη, ποινικολόγος Δημήτρης Μπούκας τόνισε στην Espresso :«Εμείς έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».

.enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα