Γονείς Γιακουμάκη: Δεν ξέραμε τι τραβούσε το παιδί μας

Με «σπασμένη» φωνή και τα δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια της μητέρας του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη συγκίνησαν όλους όσοι βρίσκονταν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, όπου άρχισε η δίκη για τυχόν ευθύνες της πρώην διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής σχετικά με όσα συνέβαιναν στους διαδρόμους και στην εστία της σχολής.

Μαυροντυμένη, εμφανώς καταβεβλημένη και με τη θλίψη να σκιάζει το πρόσωπό της, η Μαρία Φρονιμάκη - Γιακουμάκη άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων. Στο εδώλιο κάθονταν ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής και η τότε υπεύθυνη της εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Η έδρα ρώτησε τη μητέρα του άτυχου Βαγγέλη αν γνώριζε ότι το παιδί της είχε πέσει θύμα άγριου bullying από άλλους σπουδαστές. Ξεσπώντας σε λυγμούς, εκείνη ανέφερε ότι δεν γνώριζε πολλά, καθώς ο 20χρονος ήταν κλειστός χαρακτήρας και φαίνεται ότι τα κρατούσε όλα μέσα του. Ωστόσο, της είχε πει ότι δεν περνούσε καλά στη σχολή και ότι οι συμφοιτητές του έκλειναν το ζεστό νερό όταν έκανε ντους, γι' αυτό είχε ζητήσει να του αλλάξουν δωμάτιο.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πατέρας του Βαγγέλη, που δεν είχε δώσει προανακριτική κατάθεση. Ο Ανδρέας Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν από τον θάνατο του παιδιού του δεν είχε ακούσει κάτι για τέτοιου είδους βασανιστήρια, με εξαίρεση μία φορά, που τον είχε ενημερώσει η σύζυγός του ότι έκλειναν το νερό στο παιδί.

«Του άλλαξαν δωμάτιο»

Τελευταίος κατέθεσε ο 30χρονος απόφοιτος της σχολής και φίλος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Νίκος Δαβρής, που ήρθε εκτάκτως από τη Βραζιλία. Το όνομά του δεν υπήρχε στη λίστα μαρτύρων, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε να καταθέσει κατ' εξαίρεση.

«Ηρθα για να πω όσα ξέρω, την αλήθεια για τα βασανιστήρια που περνούσε ο Βαγγέλης» είπε απευθυνόμενος προς την έδρα και συνέχισε: «Είχε “σκοτεινιάσει” από όσα περνούσε και είχα ενημερώσει σχετικά τον διευθυντή και την υπεύθυνη της εστίας».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως με δική του μεσολάβηση αναγκάστηκε η υπεύθυνη της εστίας να αλλάξει δωμάτιο στον Γιακουμάκη, καθώς ένας από τους «σκληρούς» ήταν συγκάτοικός του. Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Ακρίτα για δίκη Γιακουμάκη: Θα βρίσκομαι στο δικαστήριο να κάνω το χρέος μου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα