Κέρκυρα: Κατολισθήσεις και πλημμύρες από τη δυνατή νεροποντή

Κατολισθήσεις και πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις προκάλεσε η δυνατή νεροποντή, που «έπνιξε» την Κέρκυρα από νωρίς το πρωί. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν, με την έντονη βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν δύο σοβαρές κατολισθήσεις, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από τη κεντρική έως τη νότια Κέρκυρα.

Μέχρι αυτήν την ώρα, κλειστή παραμένει η εθνική οδός Κέρκυρας-Λευκίμμης, στο ύψος του Αϊ Γιάννη, μετά από κατολίσθηση χωμάτων και πετρών στον κεντρικό δρόμο, ενώ μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας βρίσκονται, ήδη, στο σημείο.

Την ίδια στιγμή, με δυσκολία και μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας γίνεται η διέλευση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας-Πέλεκα, μετά από κατολίσθηση στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, «μέχρι τώρα χρειάστηκε η επέμβαση τη Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τέσσερις αντλήσεις νερού από σπίτια και επιχειρήσεις, κυρίως στη Μέση Κέρκυρα, και αρκετές κοπές δέντρων, ενώ κλιμάκια της Υπηρεσίας βρίσκονται και στα σημεία των κατολισθήσεων».

Αυτήν την ώρα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα