Προς παράταση το πρόγραμμα διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών στη ΔΕΗ

Περισσότεροι από 400.000 καταναλωτές ρύθμισαν στη ΔΕΗ χρέη πάνω 1,1, δισ. ευρώ μέσω του προγράμματος διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, στην παράταση του οποίου προσανατολίζεται η διοίκηση της Επιχείρησης.

Η βελτίωση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ οδηγεί στην παράταση του προγράμματος, που λήγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανούλ Παναγιωτάκη, για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια καταγράφεται μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε απόλυτα μεγέθη. Η αυξημένη εισπραξιμότητα αποδίδεται από τον κ. Παναγιωτάκη και στο πρόγραμμα επιβράβευσης της συνέπειας με έκπτωση 15% για την τακτική πληρωμή των λογαριασμών αλλά και στην στοχευμένη προσπάθεια αποκοπών σε οφειλές με μεγάλα χρέη.

Ο Παναγιωτάκης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου απέδωσε τα εύσημα στους εργαζόμενους του Ομίλου, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «με αυταπάρνηση μερικές φορές δεχόμενοι επιθέσεις συμβάλουν στην αντιμετώπιση παρανομιών και αντικοινωνικών συμπεριφορών. Η αντιστροφή αυτής της τάσης πρέπει να παγιωθεί και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παράταση των διακανονισμών των 36 δόσεων και οι λοιπές ρυθμίσεις για τις διάφορες κατηγορίες των οφειλετών. Εκτιμούμε ότι ο συνδυασμός των στοχευμένων αποκοπών και των διακανονισμών θα φέρουν πιο απτά αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τις αρχές του 2017.»

Οι οφειλέτες της ΔΕΗ μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή.

Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016
Εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή
Η καταβολή της 1ης δόσης θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού

Διευκρινίζεται, ότι στις περιπτώσεις που κάποιοι πελάτες δεν προσέρχονται αυτοβούλως αλλά αφού η Επιχείρηση αναγκάζεται λόγω της παρατεταμένης ασυνέπειας και αδιαφορίας τους να διακόψει την ηλεκτροδότηση τους, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση θα καταβάλλεται το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται σε 8 δόσεις κατ’ ανώτατο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα