Η κακοκαιρία ξεκίνησε. Σοβαρά προβλήματα στη Δυτική Ελλάδα

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί τη Δυτική Ελλάδα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας από την καταρρακτώδη βροχή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε Πάτρα, Πύργο, Αίγιο, Αμαλιάδα, Ναύπακτο και Αγρίνιο.

Έκτακτο δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ

Το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου από την περιοχή της Ηλείας προκάλεσε σοβαρές, υλικές, ζημιές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το iliaoikonomia.gr, στην περιοχή του Λάπατου προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, τέντες και σε άλλες κατασκευές, ενώ στην περιοχή των Σαβαλίων δέντρο στην Εθνικό Οδό καταπλάκωσε αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για παρεμβάσεις από τις ζημιές του ανεμοστρόβιλου, ενώ επίσης σημειώθηκαν εκτεταμένες και συχνές διακοπές ρεύματος. Ειδικά στην πόλη του Πύργου η διακοπή διάρκεσε από τις 06:15π.μ.έως τις 07:30π.μ.

Επίσης, η κίνηση στον δρόμο Πύργου - Κατακόλου πραγματοποιείται με δυσκολία καθώς αρκετά δένδρα έχουν πέσει στο οδόστρωμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για λίγο χρονικό διάστημα υπήρξε διακοπή!

Την ίδια ώρα, ο καιρός δείχνει το άσχημο πρόσωπό του και στον νομό Αχαΐας. Οπως αναφέρει το thebest.gr στην Πάτρα λίγο μετά τις 6.30 το πρωί ξεκίνησε βροχόπτωση μαζί με ισχυρούς ανέμους.

Μέχρι τις 7.10 η πυροσβεστική είχε δεχτεί δέκα κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην παραλιακή ζώνη από την Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι του Μουρτά, είτε πάνω σε αυτοκίνητα είτε στο οδόστρωμα.

Στις 8.15 οι κλήσεις για πτώση και κοπή δέντρων είχε ανέβει στις 25 ενώ σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στου Ρωμανού και σε άλλες περιοχές.

Ενδεικτικά δέντρα έπεσαν στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Σμύρνης και στην Παντοκράτορος κ.α. Σε κάποιες περιπτώσεις τα δέντρα κατέληξαν πάνω σε αυτοκίνητα.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε νεκρή η 53χρονη που αγνοούνταν μετά τη θεομηνία

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στη Ναυπακτία

Σημαντικές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία στη Ναυπακτία. Τα ξημερώματα ένα δέντρο έπεσε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, ενώ ζημιές έχουν αναφερθεί στις παραλίες του Γριμπόβου και της Ψανής.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, στην παραλία της Ψανής έχουν γίνει ζημιές στα σκίαστρα των καταστημάτων και τραπεζοκαθίσματα είναι διάσπαρτα στο δρόμο και στην παραλία.

Στο Γρίμποβο έχουν σπάσει παρμπρίζ σε δύο αυτοκίνητα από πτώση, πιθανόν, σοφάδων από σπίτια.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν αναποδογυρίσει κάδους απορριμμάτων σε διάφορα σημεία, ενώ αυτή την ώρα συνεργεία του Δήμου Ναυπακτίας βρίσκονται στις περιοχές που έχουν προβλήματα. Ζημιές έχουν γίνει σε πάρα πολλές τέντες καταστημάτων.

Ένα δέντρο έχει πέσει σε καλώδιο της ΔΕΗ στο Γρίμποβο, ενώ πτώσεις δένδρων σημειώθηκαν στη Μανάγουλη, στο Μοναστηράκι, στο Ευπάλιο και στη Σεργούλα.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Ζάκυνθο: Ξήλωσε στέγες και έριξε δέντρα

Αγριεύει ο καιρός από σήμερα.  Ποιες περιοχές θα χτυπήσει  η κακοκαιρία

Το τελευταίο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο φαίνεται πως ήταν το προηγούμενο αφού από σήμερα Δευτέρα το σκηνικό το καιρού αλλάζει απότομα από τα βορειοδυτικά με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου η (ΕΜΥ), η μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά να εκδηλωθούν τα προαναφερθέντα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα (19/09//2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Την Τρίτη (20/09/2016) θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, η Θράκη, η ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές

Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 και τοπικά στο αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Στην Αττική αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Γρήγορα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την ανατολική Πελοπόννησο περιμένουμε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα νοτιά αρχικά αίθριος και μετά το μεσημέρι νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. στα νοτιά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 20-09-2016

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. στις υπόλοιπες

περιοχές κατά διαστήματα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα