Έβγαλε 18.000 μόρια αλλά δεν πέρασε σε καμία σχολή!

Υποψήφιος με 18.000 μόρια που δήλωσε μόνο Ιατρικές Σχολές δεν πέρασε σε καμία από αυτές, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός ΑΕΙ, σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεύθυνση Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας!

Στην σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής και  Προισταμένη Γενικής Διεύθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου, Καλομοίρα Μαρούγκα γνωστοποιήθηκε πως υπήρχε υποψήφιος ο οποίος συγκέντρωσε 18.000 μόρια αλλά δεν πέρασε σε κανένα τμήμα.

"Εγώ πρώτα και κύρια θέλω να πω συγχαρητήρια στους επιτυχόντες κι επαναπροσδιορισμό γι’ αυτούς που δεν εισήχθησαν. Κάθε σύστημα δε σημαίνει ότι κάποιος που είναι μη εισαχθείς δεν αξίζει, είναι και θέμα επιλογών του.

Θ’ αναφέρω ότι έχω μη εισαγόμενο άτομο με πολλά μόρια, γύρω στα 18.000 που επέλεξε μόνο Ιατρικές Σχολές. Αυτό δε σημαίνει δηλαδή ότι αυτό το παιδί δεν είχε προσπαθήσει ή δεν ήταν ικανό, έχει κάνει βασικές επιλογές στη ζωή του, άρα λοιπόν του αξίζουν συγχαρητήρια. " σημείωσε η κ. Καλομοίρα Μαρούγκα.

Επίσης, υπάρχουν υποψήφιοι με πάνω από 17.000 μόρια που δεν συμπλήρωσαν μηχανογραφικό, καθώς προφανώς έχουν ήδη προγραμματίσει να φύγουν για σπουδές σε Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού και πιθανότατα να απαιτείται να έχουν «περάσει» από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως είπε η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Παιδείας, Καλομοίρα Μαρούγκα, «λόγω του γεγονότος ότι έχουμε ξεχωριστό κλάδο με το Οικονομίας και Πληροφορικής, έχω υποψήφιους εδώ αντίστοιχους με τις θέσεις που δώσαμε».

«Άρα λοιπόν, ότι και να γράφανε κάποιοι υποψήφιοι και είχαν βάλει όλες τις επιλογές, κάποια θέση θα παίρνανε. Ενώ αντιθέτως στη θεωρητική έχω απ’ έξω από την τριτοβάθμια 10.000 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Πάντως, όπως φαίνεται, γένους θηλυκού είναι οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις καθώς από τους επιτυχόντες 31.000 περίπου είναι κορίτσια και 27.500 αγόρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα