Σε ύφεση η φωτιά στο Δοξάτο Δράμας και στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η φωτιά τέθηκε το βράδυ υπό έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν 55 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 17 μέλη πεζοπόρου τμήματος, προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις και να σβήσουν μικρές εστίες φωτιάς.

Σε ύφεση και η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου

Σε πλήρη ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, όμως παραμένουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο μεταξύ, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ελπίδα «πως μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα χερσαία και εναέρια μέσα θα έχουν κατασβέσει πλήρως τη φωτιά».

Ακόμη ανέφερε ότι χθες το βράδυ υπήρχε ανησυχία για το οικισμό Ξυρέικα, αφού το πύρινο μέτωπο ήταν κοντά στα σπίτια. Όμως, όπως πρόσθεσε, οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από το οικισμό.

Εξάλλου, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ καλός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών, γεγονός που βοήθησε σημαντικά στην αντιμετώπιση της φωτιάς και στην προστασία των κατοίκων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα