Τρία πύρινα μέτωπα στην Κέρκυρα. Οι φλόγες πλησιάζουν σπίτια

​Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κέρκυρα, καθώς τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν διαδοχικά στο νησί. Τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η φωτιά στη Στρογγυλή, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε κατοικημένη περιοχή.

Η πυρκαγιά στη Στρογγυλή έχει ξεκινήσει από δασική έκταση, ενώ σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Χλοματιανά και Μπαρμπάτι.

Στη φωτιά στη Στρογγυλή, επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 υδροφόρες του δήμου, 1 αεροσκάφος Canadair και 2  αεροσκάφη PZL.

Αυτή τη στιγμή, στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

duo-fwties-stin-kerkura-i-mia-plisiazei-se-katoikimeni-perioxi

Φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρόκαστρο Γυθείου, στην Λακωνία.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 13 οχήματα, 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 35 άτομα. Επίσης, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου «Καναντέρ» και άλλα τέσσερα τύπου «Πετζετέλ», πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές...

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Πρώτη καταχώρηση: 12/08/2016 - 18:07

Τελευταία δημοσίευση: 18:31Κοινωνία
Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Φωτιά ξέσπασε στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου το απόγευμα της Παρασκευής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Δείτε εδώ το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα