Νέο θρίλερ με ζευγάρι Κούρδων φυγάδων στον Έβρο

Ένα νέο θρίλερ με αντιφρονούντες στο καθεστώς Ερντογάν, οι οποίοι έφυγαν κυνηγημένοι από την Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα για να αποφύγει τη σύλληψη εν μέσω των γενικών εκκαθαρίσεων που έχει ξεκινήσει ο Σουλτάνος, εξελίχθηκε τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο.

Ένα ζευγάρι Κούρδων, μελών του κόμματος της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς DHKP-C, που στη ¨γειτονική χώρα” θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση, συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ στις Φέρρες, όπου νωρίτερα είχαν περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα, με φουσκωτό.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας πρόκειται για τον 30χρονο  Ι.Κ  και τη συνομήλική του Η.Κ. (σ.σ. Τα στοιχεία των δύο Κούρδων βρίσκονται στη διάθεσή μας) .

Ο 30χρονος χημικός μηχανικός και η σύζυγός του οι οποίοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν από τις τουρκικές διωκτικές αρχές για τη δράση τους στο DHKP-C -η γυναίκα μάλιστα είχε φυλακιστεί στο παρελθόν ως κατηγορούμενη για συμμετοχή σε “τρομοκρατική οργάνωση”- είπαν στους αστυνομικούς ότι τελικός τους προορισμός ήταν η Γαλλία, όπου και σκόπευαν να αιτηθούν πολιτικό άσυλο.

“Φύγαμε από την Τουρκία, γιατί φοβηθήκαμε ότι θα ήμασταν οι επόμενοι στις εκκαθαρίσεις που έχει ξεκινήσει ο Ερντογάν. Η χώρα μας ζει μια αυταρχική δικτατορία” , φέρονται να υποστήριξε το ζευγάρι στους αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, όπου κρατούνται.

Την Πέμπτη οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη για παράνομη είσοδο στη χώρα παραπέμποντας τους στο αυτόφωρο.

Στον 30χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης  τεσσάρων μηνών με αναστολή και στη σύζυγό του, χρηματικό πρόστιμο.

Όμως παραμένουν και οι δύο υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό να απελαθούν πίσω στην Τουρκία.

Το ζευγάρι  των Κούρδων φυγάδων  πάντως , γνωρίζοντας τη “μεταχείριση” που αναμένεται να της επιφυλάξει η τουρκική αστυνομία προτίθεται να υποβάλλει αίτημα για πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, “ανοίγοντας” ένα ακόμα  διπλωματικό “μέτωπο” με την Τουρκία, μετά από τη υπόθεση των οκτώ Τούρκων αποστατών αξιωματικών, οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται από τις ελληνικές αρχές εν αναμονή της εξέτασης τους από την Υπηρεσία Ασύλου, στα μέσα του προσεχούς Αυγούστου.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα