Το Brexit γέμισε με Βρετανούς τουρίστες την Κέρκυρα

Το Brexit γέμισε με Βρετανούς τουρίστες την Κέρκυρα

Ανεπηρέαστο φέρεται πως είναι το νησί των Φαιάκων από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς μόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου «Ι. Καποδίστριας», αυξήθηκαν οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών στο νησί κατά 19,2%.

Συγκεκριμένα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου αφίχθησαν στην Κέρκυρα με πτήσεις εξωτερικού 47.828 Βρετανοί επιβάτες έναντι 40.099 πέρυσι. Οι Βρετανοί ανέβασαν έτσι τα ποσοστά επισκεψιμότητας και κρατούν τα σκήπτρα της πρωτιάς στον τουρισμό στο νησί.

Την ίδια χρονική περίοδο στο αεροδρόμιο «Ι. Καποδίστριας» έφτασαν συνολικά 135.069 επιβάτες, έναντι 120.618 πέρυσι, ανεβάζοντας το ποσοστό στο 12%. Μετά τους Βρετανούς τη σκυτάλη της επισκεψιμότητας στο νησί παίρνουν οι Γερμανοί, ακολουθούν οι Πολωνοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενώ αξιοσημείωτος είναι ο αύξων αριθμός από πτήσεις του εσωτερικού της χώρας με τους Έλληνες να βάζουν υψηλά στις προτιμήσεις τους την Κέρκυρα, καθώς μέχρι αυτή την ώρα μόνο κατά τον μήνα Ιούλιο έφτασαν 9.446 επιβάτες, έναντι 6.874 που είχαν έρθει πέρυσι.

Αυξητική τουριστική κίνηση σημειώθηκε και στις αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έδεσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας 36 κρουαζιερόπλοια έναντι 27 πέρυσι, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένονται ακόμα 31 κρουαζιερόπλοια με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 συνολικά.