Η Κέρκυρα εκπέμπει SOS για τα σκουπίδια

Την άμεση παρέμβασή τους για τη δραματική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει τα συσσωρευμένα απορρίμματα στην Κέρκυρα ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουπλή και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με κοινοποίηση στον Δήμαρχο Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητοί κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων και καταγγελιών φορέων και επιχειρήσεων σε ελληνικά αλλά και ξένα μέσα, σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κέρκυρας εξαιτίας των απορριμμάτων, είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την επείγουσα παρέμβασή σας για τη διευθέτηση του ζητήματος αυτού, καθώς οι τοπικές κοινωνίες πλέον βρίσκονται σε υγειονομικό κίνδυνο και ο προορισμός απειλείται από τεράστια δυσφήμηση.

Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, είναι επιεικώς απαράδεκτο η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, να εμφανίζει εικόνα παρακμής. Ιδιαίτερα, την ώρα που το σύνολο του τουριστικού τομέα πράττει τα μέγιστα δυνατά για να προσελκύσει τουρίστες ενισχύοντας έτσι την απασχόληση, την τοπική οικονομία και τα έσοδα του κράτους.

Είναι τραγικό σε ένα ευρωπαϊκό ευνομούμενο κράτος, οι τοπικές κοινωνίες να μην είναι σε θέση να λαμβάνουν βασικές υπηρεσίες, όπως αυτή της συγκομιδής των απορριμμάτων, όταν το κράτος υπερφορολογεί τα πάντα. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα το ζήτημα παραμένει χωρίς λύση και ενισχύεται περαιτέρω.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Α. Ανδρεάδης

Πρόεδρος ΔΣ»


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα