Κρήτη: 16 χρόνια σε 79χρονο που ασέλγησε σε ανήλικες

Ένοχο για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έναν 79χρονο από το Θραψανό και τον καταδίκασε δίχως να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, παρά το γεγονός ότι η υπεράσπισή του υποστήριξε πως πάσχει από άνοια. Το δικαστήριο επέβαλε ομόφωνα στον ηλικιωμένο ποινή κάθειρξης 16 ετών, με αποτέλεσμα να πάρει τον δρόμο για τις Φυλακές Τρίπολης, αφού, όπως αποφάσισε η έδρα, η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί πέρυσι το καλοκαίρι, όταν, σύμφωνα με την καταγγελία των οικογενειών των δύο κοριτσιών, ηλικίας 9 και 7 ετών, ο ηλικιωμένος γείτονάς τους (που είναι πατέρας πέντε ενήλικων παιδιών) κάλεσε τις μικρές φίλες να τον ακολουθήσουν στον στάβλο του, δήθεν για να ταΐσουν τα ζώα. Εκεί, σύμφωνα με όσα είπαν αργότερα στους γονείς τους, τα χάιδεψε στα γεννητικά τους όργανα!

Εντρομες οι μικρές, βγήκαν τρέχοντας από τη στάνη, όπου φέρεται ότι συνάντησαν τη σύζυγο του παππού και της διηγήθηκαν κλαίγοντας τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με τα κορίτσια, η ηλικιωμένη τούς συνέστησε να φύγουν και θα φρόντιζε εκείνη να... μαλώσει τον άντρα της! Τα παιδάκια πήγαν στα σπίτια τους και οι γονείς τους έκαναν άμεσα καταγγελία στην Αστυνομία. Πάντως, ο 79χρονος επέμεινε ότι η συμπεριφορά του παρεξηγήθηκε!