Λέρος: Ανατροπή στην υπόθεση της 19χρονης που είχε βρεθεί απαγχονισμένη

Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου μιας 19χρονης κοπέλας πριν από δυόμισι χρόνια στη Λέρο, που αρχικά είχε αποδοθεί σε αυτοκτονία, επέφερε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου για ανθρωποκτονία από πρόθεση!

Η Δικαιοσύνη αποφάσισε να επανεξετάσει την υπόθεση, μετά τις επίμονες καταγγελίες από τα μέλη της οικογένειας της 19χρονης Νίκης, η οποία είχε βρεθεί απαγχονισμένη με ένα φουλάρι μέσα στο σπίτι της από την ίδια της τη μητέρα, τον Ιανουάριο του 2014. Η τραγική μητέρα φέρεται ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές ότι, λίγο πριν από τον θάνατό της, η άτυχη κοπέλα τής είχε εκμυστηρευτεί ότι δεχόταν απειλές κατά της ζωής της!

«Εκείνο το βράδυ, το παιδί μού μίλησε. Μου είπε ότι φοβόταν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, γιατί δεχόταν συνέχεια τηλεφωνήματα με απόκρυψη και ήταν σε πανικό. Φοβόταν για τη ζωή της. Φοβόταν μην τη σκοτώσει. Είμαι 1.000% σίγουρη ότι το παιδί μου δεν είχε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα...» υποστηρίζει η μητέρα της.

Καταγγέλουν ολιγωρία

Επιπλέον, η μητέρα της 19χρονης υποστηρίζει ότι υπήρξε ολιγωρία στις έρευνες που έγιναν τότε, καθώς, όπως λέει, η Αστυνομία δεν συνέλεξε ποτέ ευρήματα για εξετάσεις DNA, ενώ ουδέποτε έγινε ιατροδικαστική εξέταση στο πτώμα του παιδιού της, αλλά ούτε και αυτοψία στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η Νίκη.

«Το παιδί μου το σκοτώσανε στον ύπνο. Ηταν δυνατό κορίτσι. Αν ήταν ξύπνιο, θα αντιδρούσε. Θέλω δικαιοσύνη! Πρέπει να πληρώσει ο φονιάς του παιδιού μου! Είχε και μελανιές στον λαιμό της. Στη δεξιά πλευρά ψηλά είχε μια δαχτυλιά. Ο ιατροδικαστής δεν έκανε νεκροτομή, δεν κάνανε τίποτα!» καταγγέλλει η μητέρα της Νίκης, που κατηγορεί έναν συγκεκριμένο άνθρωπο για τον θάνατο της 19χρονης κόρης της.

Από την πρώτη στιγμή οι διωκτικές Αρχές αναζητούσαν ένα πρόσωπο το οποίο εκτιμούσαν ότι βοήθησε τη Νίκη να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ οι γονείς της ήταν κατηγορηματικοί ότι πρόκειται για δολοφονία και, μάλιστα, υποδείκνυαν το συγκεκριμένο άτομο. Ετσι, η αρχική μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια και τα στοιχεία που προσκόμισε στη συνέχεια ήταν αρκετά ώστε ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του προσώπου που εξαρχής είχαν υποδείξει στην Αστυνομία. Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Κω, η οποία διεξάγει την κυρία ανάκριση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα