Απείλησαν τον φύλακα με ... πιρούνι και σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο!

Τρεις κουκουλοφόροι ακινητοποίησαν τον φύλακα και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του γνωστού οινοποιείου

Γνώριζαν καλά τα κατατόπια, αλλά δεν φαίνεται να είναι επαγγελματίες του είδους οι τρεις κουκουλοφόροι που εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στο κτήμα Χατζημιχάλη στην Κηφισιά, απείλησαν τον φύλακα με ένα... πιρούνι και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες ήξεραν πού θα έβρισκαν τον φύλακα του κτήματος και του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του γνωστού οινοποιείου, ωστόσο δεν ήταν οπλισμένοι. Κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, βρήκαν στο προαύλιο το πιρούνι το οποίο χρησιμοποίησαν για να ακινητοποιήσουν με την απειλή του τον άτυχο φύλακα, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την παρουσία τους.

Και κοσμήματα

Οι κουκουλοφόροι έδεσαν και φίμωσαν τον υπάλληλο και ο ένας έμεινε στο ισόγειο να τον φυλάει με το πιρούνι, ενώ οι δύο συνεργοί του ανέβηκαν στον πρώτο όροφο των γραφείων. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι κακοποιοί κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης και να αρπάξουν από μέσα μετρητά ύψους περίπου 15.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 100.000 ευρώ!

Στη συνέχεια, αφού έκοψαν το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου και πήραν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο του φύλακα, έφυγαν από το σημείο χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει σε αθέατο σημείο του κτήματος. Κάποια στιγμή ο φύλακας κατάφερε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και αμέσως ειδοποίησε τον εργοδότη του και την Αστυνομία.

Κλιμάκια της Ασφάλειας και της Σήμανσης ερεύνησαν τον χώρο για τυχόν αποτυπώματα των δραστών, όμως διαπιστώθηκε ότι φορούσαν γάντια. Πάντως, στο σημείο έχουν βρεθεί δείγματα γενετικού υλικού και πλέον θα συγκριθούν με το DNA όσων έχουν εργασιακή σχέση με τον χώρο, προκειμένου να αποκλειστούν από τις έρευνες και να μείνουν στα χέρια των αστυνομικών αυτά που πιθανόν ανήκουν στους δράστες.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα