Απορροφούν την αύξηση του ΦΠΑ οι αρτοποιοί

Οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και τις αυξήσεις με τις οποίες επιβαρύνονται οι πρώτες ύλες, δηλώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας. Αν και η τιμή του ψωμιού και των αρτοσκευασμάτων με βάση τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς δεν μπορεί να καθοριστεί, η Ομοσπονδία σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε μια εποχή που ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκατ., οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνεται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει ούτε 1 λεπτό».
Αναφορικά με τις δηλώσεις αρτοποιών στη Θεσσαλονίκη ότι η τιμή του ψωμιού θα επιβαρυνθεί έως και 40%, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «πιθανότατα παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις συναδέλφων που αφορούσαν στην εν γένει επιβάρυνση του κόστος παραγωγής, λόγω αυξήσεων στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια και στους δυσβάσταχτους φόρους».

Ωστόσο όπως θα δείτε στα δύο βίντεο παρακάτω οι αρτοποιοί δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν μπορούν να απορροφήσουν τον ΦΠΑ....

Αύξηση 40% στην τιμή του ψωμιού προαναγγέλουν οι αρτοποιοί

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα