Οι εξελίξεις στην υπόθεση Γιακουμάκη μετά τις φωτογραφίες ντοκουμέντα

Ντοκουμέντα για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη έρχονται στο φως, την ώρα που η ανάκριση συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων. Πρόκειται για δύο ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το άψυχο σώμα του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων στο σημείο όπου είχε βρεθεί νεκρός πριν από έναν χρόνο, οι οποίες δείχνουν σημάδι με ράμματα στο δεξί χέρι του.

Αυτό υποστηρίζει η αυτοαποκαλούμενη «ομάδα εθελοντών», που έστειλε φάκελο με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και ένα ιδιόχειρο σημείωμα στις εκπομπές της Αγγελικής Νικολούλη («Φως στο Τούνελ») στον Alpha και της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star. Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έδειξε τις φωτογραφίες που απεικονίζουν, σύμφωνα με τους άγνωστους αποστολείς, το δεξί χέρι του άτυχου Βαγγέλη, στο οποίο υπάρχει το τραύμα στην παλάμη με φρέσκα ράμματα.

Στο σημείωμα αναφέρεται συγκεκριμένα: «Οι φωτογραφίες δείχνουν έναν άγνωστο τραυματισμό που υπέστη ο Βαγγέλης πριν εξαφανιστεί. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ισχυρισμός για απόπειρα δολοφονίας. Διακρίνονται φρέσκα ράμματα στο χέρι. (...) Διακρίνονται οι κλωστές». Οπως συνεχίζει η «ομάδα εθελοντών», Πάνω: Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας. Κάτω: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων«ο συνδυασμός τριών γεγονότων -τα φρέσκα ράμματα, η επανεμφάνισή του... (σ.σ.: αναφέρεται το όνομα ενός από την παρέα των “σκληρών” στη Γαλακτοκομική) και το γεγονός ότι ο Βαγγέλης δεν κοιμήθηκε στο δωμάτιό του το βράδυ πριν από την εξαφάνιση αφήνουν πολλά εύλογα ερωτήματα. Ενα χέρι ήδη τραυματισμένο από κόψιμο δέχτηκε και κόψιμο στις φλέβες... Χλομό...»

Σύγκριση

Σχολιάζοντας στην «Espresso» το νέο «θρίλερ» στην υπόθεση Γιακουμάκη, ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου σπουδαστή Δημήτρης Μπούκας τόνισε ότι είναι ένα νέο στοιχείο, ενώ επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος του είπε ότι τέτοιου είδους ράμματα δεν υπήρχαν όταν διενήργησε τη νεκροτομή. «Σήμερα θα συναντηθώ με τον κ. Βουγιουκλάκη για να συγκρίνουμε τις νέες φωτογραφίες με αυτές που έχει τραβήξει ο ίδιος κατά την αυτοψία και νεκροτομή» αποκάλυψε ο κ. Μπούκας και τόνισε πως θα μιλήσει και με τους γονείς του Βαγγέλη για να αποφασίσουν αν θα ορίσουν ειδικό πραγματογνώμονα.

Αυτό που προβληματίζει έντονα τον δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη, πάντως, είναι το γεγονός ότι στο ιδιόχειρο σημείωμά του ο αποστολέας αναφέρεται σε ένα παλιό τραύμα που έφερε ο Βαγγέλης στο δάχτυλό του και το οποίο είχε γίνει περίπου έναν χρόνο πριν από τον θάνατό του. «Στις φωτογραφίες διακρίνονται φρέσκα ράμματα στο χέρι του. Δεν κάνει να μπερδευτεί αυτό το συμβάν με το κομμένο δάχτυλο που είχε συμβεί στον Βαγγέλη σε μια νυχτερινή έξοδό του» αναφέρεται στο σημείωμα.

Ο τραυματισμός

«Ο άνθρωπος που έστειλε τα ντοκουμέντα φαίνεται ότι έχει γνώση στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Γιατί όντως ο Βαγγέλης είχε τραυματιστεί έναν χρόνο πριν από την εξαφάνιση και τον θάνατό του, κατά την έξοδό του σε νυχτερινό μαγαζί» εξήγησε ο κ. Μπούκας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, που είδε τις επίμαχες φωτογραφίες, εκτίμησε ότι είχαν τραβηχτεί στην αυτοψία. «Πάντως, είναι κάκιστης ποιότητας και έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Δείχνουν ένα τραύμα, το οποίο ξεκινά από τη βάση του αντίχειρα με κατεύθυνση προς τον καρπό. Στο τραύμα φαίνεται ότι ίσως έχει γίνει συρραφή» είπε στην «Espresso» ο κ. Λέων και συνέχισε: «Ομως, δεν διακρίνεται καθαρά. Ισως, δηλαδή, να είναι και χώματα! Το σίγουρο είναι ότι οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος κατά την αυτοψία, καθώς φαίνονται φύλλα και χώμα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα