Την επανέναρξη των εργασιών στις Σκουριές ανακοίνωσε η Eldorado Gold

«Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει μια αρκετά βελτιωμένη κοινή κατανόηση, εκτίμηση και ευθυγράμμιση ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της εταιρείας Πολ Ράιτ
Την επανέναρξη των εργασιών στις Σκουριές ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί της Δευτέρας η Eldorado Gold μετά την παραλαβή από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της άδειας έγκρισης τροποποίησης της τεχνικής μελέτης για το συγκεκριμένο έργο.

«Η έγκριση της τεχνικής μελέτης επιτρέπει στην Hellas Gold να ξεκινήσει εκ νέου τις κατασκευαστικές δραστηριότητές της στις Σκουριές που είχαν ανασταλεί τον περασμένο Ιανουάριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Eldorado Gold σε δήλωσή του σημειώνει: Είμαστε όλοι χαρούμενοι με την παραλαβή της έγκρισης και πολύ ενθαρρυμένοι από την συνεχιζόμενη συνεργασίας ανάμεσα στην Hellas Gold και το υπουργείο με τις τεχνικές υπηρεσίες του. Αυτή η εποικοδομητική συνεργασία έχει βοηθήσει και σε άλλες εγκρίσεις όπως αυτές για τις Σκουριές (Φεβρουάριος 2016) και την Ολυμπιάδα (Μάρτιος 2016). Πιστεύω ότι τώρα υπάρχει μια αρκετά βελτιωμένη κοινή κατανόηση, εκτίμηση και ευθυγράμμιση ανάμεσα στην εταιρεία και το υπουργείο σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν για την ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσω από την συνεργατική, υπεύθυνη ανάπτυξη των ορυκτών πόρων στην Ελλάδα. Προσμένουμε στη συνεργασία με το υπουργείο προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα σε Σκουριές και Ολυμπιάδα προς όφελος όλων των μετόχων».

protothema

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα