Αστυνομικά μπλόκα στην Αττική Οδο με τον φόβο των τρακτέρ

Σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τα σημερινά συλλαλητήρια κατά του ασφαλιστικού φορολογικού με το κέντρο της πόλης να θυμίζει φρούριο.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν χθες για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων του ΠΑΜΕ, αριστερών και αντιεξουσιαστικών κινήσεων.

Παρότι στο παρελθόν τα κάγκελα έφευγαν οι καγκελόπορτες του Εθνικού Κήπου από το απόγευμα της Παρασκευής έκλεισαν με εντολή της αστυνομίας για τρεις ημέρες, με το Μέξαρο Μαξίμου να θυμίζει αστυνομικό οχυρό.

Αν και αφορμή αποτέλεσαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται τις επόμενες ημέρες, πραγματική αιτία φαίνεται να ήταν η αιφνιδιαστική επίσκεψη μελών του ΠΑΜΕ έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο αστυνομικός συναγερμός παραμένει σε ισχύ και σήμερα με τους επικεφαλής αξιωματικούς να ανησυχούν περισσότερο με την πρόθεση που εκδήλωσαν εκπρόσωποι των αγροτών να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα από τα Μεσόγεια.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικά μπλόκα στήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή και στην Αττική Οδό προκειμένου να ανακόψουν μια τέτοια διέλευση αγροτικών μηχανημάτων.

 

thetoc

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα