Ψάχνουν σκληρό δίσκο με βίντεο από τα καψώνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα στοιχεία φτάνουν στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς ετερόκλητες ομάδες ερευνητών συνεχίζουν να αναζητούν τις "άγνωστες" πτυχές της εξαφάνισης που θα μπορούσαν να "δέσουν" τη δικογραφία.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο θάνατος του Βαγγέλη, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση ομάδων που αυτοαποκαλούνται "εθελοντικές ομάδες ερευνητών" και οργανώνονται -μεταξύ άλλων- μέσω Facebook. Βασικός τους στόχος είναι να αναζητήσουν τα στοιχεία που θα αποδείξουν ότι ο θάνατος του Βαγγέλη δεν ήταν μια απλή αυτοκτονία.  Από το προανακριτικό υλικό, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, δεν στοιχειοθετείται μέχρι στιγμής το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Οι περισσότεροι από τους αυτοαποκαλούμενους ερευνητές δεν έχουν γνώση της δικογραφίας και κινούνται σε "αχαρτογράφητα" νερά, ενώ άλλοι έχουν προχωρήσει σε πραγματική έρευνα μιλώντας με μάρτυρες και προχωρώντας σε επιτόπιες έρευνες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ομάδας που κατάφερε να πάρει στην κατοχή της φωτογραφικό υλικό που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την ανεύρεση του πτώματος του Βαγγέλη.

Τελικός τους στόχος είναι να παραδώσουν το συλλεγόμενο υλικό στις δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο facebook έχουν δημιουργηθεί τουλάχιστον επτά κλειστές και ανοιχτές ομάδες μόνο για το σκοπό αυτό, εκ των οποίων κάποιες συνεργάζονται με πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του Γιακουμάκη. Ο βασικός πυρήνας των αυτοαποκαλούμενων ερευνητών υπολογίζεται ότι αποτελείται από 50 άτομα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους κυρίως μέσα από κλειστά γκρουπ στο  facebook, στα οποία δεν μπορεί να γίνει μέλος ο κοινός χρήστης.

Η ανακρίτρια που χειρίζεται την  υπόθεση, είναι ιδιαίτερα προσεκτική και αναζητά διαρκώς νέους μάρτυρες και πρόσθετα στοιχεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση, χωρίς όμως να προσωποποιεί την κατηγορία. "Πιστεύουμε ότι πρόκειται για δολοφονία και όσο περνάει ο καιρός τόσο ενδυναμώνεται αυτή μας η άποψη" δηλώνει στην εφημερίδα ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Το πειστήριο που λείπει και σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές θα μπορούσε δυνητικά να ανατρέψει τα δεδομένα είναι ένας "εξαφανισμένος" σκληρός δίσκος. Σε αυτόν εκτιμάται ότι έχει αποθηκευτεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο που περιέχουν τους άγριους τραμπουκισμούς με θύμα τον Βαγγέλη. Ο σκληρός δίσκος, η εξαφάνιση του οποίου έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την ανακρίτρια, κρύφτηκε από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής πριν οι αστυνομικοί ερευνήσουν τα δωμάτια της Εστίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν, κατασχέθηκε από δωμάτιο κατηγορουμένου ένας σκληρός δίσκος αλλά όχι ο επίμαχος.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα