Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια

Την προφυλάκιση του 51χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο μαθήτριες του δημοτικού σχολείου όπου δίδασκε, εννέα και έντεκα χρονών αντίστοιχα, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας.

Ο 51χρονος δάσκαλος είχε οδηγηθεί μετά τις 9.30 το πρωί, στον ανακριτή Κέρκυρας και έπειτα από επτά ώρες απολογίας διετάχθη η προφυλάκισή του.

«Η στέρηση της ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να υποβληθεί στη χώρα μας σε ένα πολίτη. Δεν έχει αξία το μέγεθός του χρόνου της στέρησης της ελευθερίας, όσο η ίδια η στέρησή της. Όμως τραγικότερο όλων, αποτελεί η κατάχρηση της εξουσίας στην ψυχή και στο συναίσθημα, στην αγνότητα και την ανιδιοτέλεια των μαθητών από το δάσκαλο» δήλωσε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, ενώ επεσήμανε ότι από την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας τον είχε παύσει από τα καθήκοντά του εκπαιδευτικού.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του 51χρονου δασκάλου, τον βαρύνει με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα