Προσλήψεις 24.574 ανέργων σε δήμους και κέντρα φιλοξενίας από τον Απρίλιο

Προσλήψεις 24.574 ανέργων σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων περιλαμβάνει το νέο πακέτο θέσεων εργασίας που αρχίζει να υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας εντός του Απριλίου.

Στην κοινωφελή εργασία θα προσληφθούν 19.574 άνεργοι και στα κέντρα εγκατάστασης προσφύγων θα εργαστούν άλλοι 5.000. Κατά προτεραιότητα θα προσληφθούν άνεργοι που βρίσκονται εκτός εργασίας από 12 ως και 36 μήνες, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μακροχρόνιας ανεργίας και μάλιστα σε δήμους και περιοχές της χώρας όπου η ανεργία χτυπάει... κόκκινο.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτιριακές υποδομές δήμων, αναβάθμιση χώρων κοινωνικής αναψυχής (πάρκα, παιδικές χαρές) καθώς και σε δημοτικές βιβλιοθήκες.

Πρώτη σε ανεργία η Ελλάδα

Σταθερά πρώτη στην κορυφή των χωρών τόσο της ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε. με την υψηλότερη ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται η Ελλάδα τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 για τη ζώνη του ευρώ και από το 2009 για τους 28 της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τον Φεβρουάριο, η Ελλάδα διατηρεί ακόμα τη θλιβερή πρωτιά με 24% (σ.σ.: για την Ελλάδα τα στοιχεία είναι του Δεκεμβρίου), με δεύτερη χώρα στον κατάλογο την Ισπανία με 20,4%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κροατία με 15,1%. Σε επίπεδο ευρωζώνης η ανεργία βρίσκεται στα επίπεδα του 10,3% ενώ σε επίπεδα Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκεται στο 8,9%.

Οι χώρες με τη χαμηλότερη ανεργία ήταν, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική αρχή, η Γερμανία (4,3%), η Τσεχία (4,5%) και η Μεγάλη Βρετανία (5%). Όσον αφορά το συνολικό αριθμό των ανέργων σε επίπεδο ευρωζώνης ανέρχονται σε 16,6 εκατ. ενώ στα 28 κράτη-μέλη ανέρχονται σε 21,6 εκατομμύρια.

Eλεύθερος Τύπος


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα