Σταθερή η κατάσταση του 5χρονου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα

Στη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε χθες Τρίτη 15 Μαρτίου στις 16:00, ο 5χρονος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον σύντροφο της μητέρας του στην Αλεξανδούπολη.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σταθερή ωστόσο παραμένει σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, μετά το πρώτο χειρουργείο που υποβλήθηκε στο Π.Γ.Ν.Ε. Αλεξανδρούπολης το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ το μικρότερο αδερφάκι του εξακολουθεί να νοσηλεύεται εως ότου αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς τη συνοδεία της μητέρας του, αφού είναι κρατούμενη και αύριο Πέμπτη στις 10:00 αναμένεται να σταθεί τόσο η ίδια όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι ενώπιον του Ανακριτή.

Το παιδικό χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη ωστόσο σύμφωνα με τον δ/ντή του, Γιώργο Βαφέα, ήρθε σε επαφή με την Εισαγγελέα, ώστε να κοινοποιήσει την πρόθεση του οργανισμού, για την μετέπειτα φιλοξενία των δύο παιδιών.

Πιο αναλυτικά, στο επίκεντρο της ζωής του Παιδικού Χωριού SOS είναι η οικογένεια SOS που επιδιώκει να αποτελέσει για το τραυματισμένο παιδί μια επανορθωτική εμπειρία μέσα σε μία ατμόσφαιρα αγάπης και σεβασμού.

Το μοντέλο των Παιδικών Χωριών SOS έρχεται να καλύψει τις ακόλουθες έννοιες-στόχους:

Την έννοια ενός προστατευμένου χώρου ικανού να αναπαράγει την έννοια του σπιτιού, της καθημερινής ζωής και της συμμετοχής των μελών της οικογένειας στα τεκταινόμενα.

Την έννοια του προσωπικού χώρου και των προσωπικών αντικειμένων που προσδιορίζουν την ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού.

Την έννοια του κοινόχρηστου χώρου και των κοινών κανόνων συνύπαρξης, που συμβάλλει στην ανάπτυξη του συναισθήματος ότι το παιδί ανήκει σε μια οικογένεια της οποίας τα μέλη έχουν συγκεκριμένους ρόλους, δικαιώματα, υποχρεώσεις και ανάγκες.

Την έννοια του κοινωνικού-κοινοτικού χώρου μέσα στον οποίο ανήκει το Παιδικό Χωριό SOS και η συνεχής επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Πάντως αξίζει ν’ αναφερθεί πως τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας είναι πολλά και μάλιστα τις περισσότερες φορές η σιωπή είναι αυτή που κερδίζει έδαφος μπροστά στο φόβο της κοινοποίησης του προβλήματος.

e-evros

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα