Κρήτη: 13χρονος θύμα άγριου bullying στο σχολείο του

Η μητέρα ενός 13χρονου καταγγέλλει ότι έχει υποστεί ο γιος της από ομάδα συμμαθητών του στον χώρο του σχολείου ακόμα και σεξουαλική τύπου επίθεση, προκαλώντας αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα των Αρχανών του Ηρακλείου! Στη σοβαρή καταγγελία που έκανε μιλώντας στο τοπικό μέσο «Νέα Κρήτη», η μητέρα του μαθητή της Α' γυμνασίου αναφέρει ότι το παιδί της υφίσταται άγριο bullying, που ξεπερνάει κάθε όριο.

Μετά την καταγγελία, την υπόθεση ανέλαβε να διερευνήσει η Αστυνομία, η οποία έχει αρχίσει να παίρνει καταθέσεις από συμμαθητές του αγοριού, ενώ ενημέρωσε την εισαγγελέα Ανηλίκων. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η γυναίκα, ο γιος της προτού ξεκινήσει για το σχολείο κάθε πρωί της λέει: «Ξεκινάει το μαρτύριό μου». Οπως λέει η μητέρα: «Τον δέρνουν, τον βρίζουν, του πετούν τα πράγματά του». Σύμφωνα με την ίδια, το ποτήρι της οργής ξεχείλισε την Τρίτη. Τότε, σε χώρο του σχολείου το παιδί της φέρεται ότι έπεσε θύμα επίθεσης σεξουαλικού τύπου από συμμαθητή του, ο οποίος χρησιμοποίησε ένα κομμάτι ξύλο: «Ενας συμμαθητής του κακοποίησε σεξουαλικά τον γιο μου χρησιμοποιώντας ένα ξύλο, ενώ και άλλοι συμμαθητές τους παρακολουθούσαν»!

Το παιδί φέρεται ότι απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου, η οποία έκανε παρατήρηση στους φερόμενους ως δράστες, όμως, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αυτοί συνέχισαν να ενοχλούν τον 13χρονο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που έχει αναλάβει να κάνει η Αστυνομία, δόθηκαν ήδη επτά καταθέσεις μαθητών, ηλικίας 13 έως 16 ετών. Καταθέσεις έδωσαν ο 13χρονος και η μητέρα του, ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθούν νέες καταθέσεις από εκπαιδευτικούς. Το θέμα κινητοποίησε και τον δήμαρχο Αρχανών Μανώλη Κοκοσάλη, ο οποίος αναμένεται να στραφεί στην εισαγγελέα.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα