Σφίγγει ο κλοιός για το άγριο κορίτσι της γαλακτοκομικής

Εξαφάνισε υλικό-σοκ πριν από έλεγχο στα δωμάτια. Ηταν ερωτευμένη με έναν από την παρέα που βασάνιζε τον Βαγγέλη. «Καλά να πάθει, μίλαγε πολύ»

Μια κοπέλα, που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, δηλαδή όσα διαδραματίζονταν μέσα στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, θα περάσει σύντομα το κατώφλι της ανακρίτριας, η οποία «τρέχει» την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Στο συγκεκριμένο πρόσωπο, ωστόσο, έχουν αναφερθεί τρεις σπουδαστές και με τις καταθέσεις τους φέρεται ότι την «καίνε», κάνοντας λόγο για προσπάθεια κάλυψης της αποκαλούμενης ομάδας των «σκληρών Κρητικών», με την... εξαφάνιση υλικού-σοκ, με καταγεγραμμένους βασανισμούς του άτυχου Ρεθυμνιώτη.

Σε κάθε περίπτωση, όσα θα πει το «άγριο» κορίτσι της Γαλακτοκομικής θεωρούνται σημαντικά. «Η συγκεκριμένη κοπέλα έχει ήδη καταθέσει προανακριτικά και αναμένεται το προσεχές διάστημα να περάσει με την ιδιότητα του μάρτυρα από τοΟ δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας γραφείο της ανακρίτριας» επιβεβαίωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, προσθέτοντας: «Το σίγουρο είναι πως η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και ελπίζουμε πως θα φωτίσει την αλήθεια σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση».

Οι αποκαλύψεις εξακολουθούν να διαδέχονται η μία την άλλη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μία σπουδάστρια, η κοπέλα από την Πελοπόννησο ήταν τα μάτια και τα αυτιά της «κλειστής» ομάδας στη σχολή. «Τους κάλυπτε στις βίαιες επιθέσεις κατά του Βαγγέλη και απέφευγε τις παρέες με τις άλλες σπουδάστριες» είπε και αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό περιστατικό: «Διασκέδαζαν σε μπαρ στην πόλη και στην παρέα τους ήταν και ο φερόμενος ως αρχηγός. Ενώ ο Γιακουμάκης συζητούσε ανυποψίαστος, ο συμπατριώτης του τον γρονθοκόπησε άγρια. Ο Βαγγέλης δεν αντέδρασε».

Οταν τα περιστατικά βίας εναντίον του 20χρονου έγιναν γνωστά στη σχολή, άλλη σπουδάστρια πλησίασε την κοπέλα που ήταν ερωτευμένη με έναν από τους φερόμενους βασανιστές του Γιακουμάκη, ώστε να επηρεάσει τον φίλο της και να σταματήσουν οι επιθέσεις σε βάρος του. Τότε εκείνη με κυνικότητα, σύμφωνα με τη σπουδάστρια, είπε: «Καλά να πάθει!»

«Ισως γίνει και κατηγορουμένη»

Αλλη μέρα, η σπουδάστρια που μίλησε στο «Φως στο τούνελ» τη συνάντησε ένα βράδυ στο δωμάτιό της, θέλοντας να μάθει γιατί πειράζουν τον Βαγγέλη. «Μην το ψάχνεις, μίλαγε πολύ» απάντησε.

Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι όσα υποστηρίζει άλλος σπουδαστής. Συγκεκριμένα, μία ή δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του Γιακουμάκη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων μπήκαν στη σχολή για έλεγχο στα δωμάτια. Οταν το έμαθε εκείνη, σύμφωνα με καταθέσεις, έσπευσε να «εξαφανίσει» κάτι που πιθανότατα ενοχοποιούσε την ίδια, τον φίλο της και κάποιους άλλους από την «άγρια» παρέα. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για αντικείμενο σε σχήμα και μέγεθος κινητού τηλεφώνου ή σκληρού δίσκου και ότι η κοπέλα μπήκε στο δωμάτιο του φίλου της και του το έδωσε πριν φτάσουν στον χώρο τους οι αστυνομικοί. Σπουδαστές λένε ότι ίσως υπάρχουν καταγεγραμμένες βίαιες και εξευτελιστικές επιθέσεις εναντίον του 20χρονου.

«Ισως γίνει και κατηγορουμένη»

Τελευταία θα βρεθούν στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας τα οκτώ πρόσωπα που αντιμετωπίζουν τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ' εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ' εξακολούθηση, για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γαλακτοκομική Σχολή προτού χαθούν τα ίχνη του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015.

Η ανάκριση συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και, σύμφωνα και με τον δικηγόρο Δημήτρη Μπούκα, δεν αποκλείεται μετά την εξέτασή της από την ανακρίτρια η κοπέλα που φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες ότι ήταν στον σκληρό πυρήνα της παρέας σπουδαστών που κατηγορούνται «να γίνει από μάρτυρας κατηγορουμένη, εφόσον βέβαια προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της»!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα