Απολογείται ο δάσκαλος που κατηγορείται για παιδεραστία

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αναμένεται να περάσει σήμερα το πρωί ο 52χρονος εκπαιδευτικός από την Ιεράπετρα προκειμένου να απολογηθεί. Ο 52χρονος αντιμετωπίσει την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Από την πλευρά της υπεράσπισης τηρείται «σιγή ιχθύος». Τα όσα ωστόσο καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά καθώς μιλάμε για έναν δάσκαλο, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε μικρά παιδάκια, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του, την αθωότητα τους αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειχναν στο πρόσωπο του οι γονείς.

Στην συγκεκριμένη φάση η καταγγελία αφορά σε μία περίπτωση ασελγών πράξεων σε βάρος 8χρονης μαθήτριας, όμως είναι δεδομένο ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η έρευνα των διωκτικών Αρχών θα «ανοίξει» και άλλο καθώς ο 52χρονος έκανε ιδιαίτερα σε αρκετά παιδιά.

Με βάση τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας-οι Αστυνομικές Αρχές είναι «φειδωλές» λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης-ο 52χρονος έκανε ιδιαίτερα αρκετούς μήνες στο 8χρονο κορίτσι.

Το τελευταίο διάστημα το παιδί είχε αλλάξει συμπεριφορά και αυτό είχε προβληματίσει τους γονείς. Από κάποιες συζητήσεις που έκαναν με το κοριτσάκι οδηγήθηκαν στην απόφαση να «παγιδεύσουν» με κάμερα το δωμάτιο όπου γινόταν το ιδιαίτερο μάθημα και να δουν τι συμβαίνει.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό τους οδήγησε μέχρι την πόρτα της Αστυνομίας όπου κατήγγειλαν τον 52χρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος και συνελήφθη. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ισχυρισμοί του,κάτι που αναμένεται να γίνει αύριο στο πλαίσιο της απολογίας του.

Το βέβαιο είναι ότι η σύλληψη του έχει αναστατώσει την κοινωνία της Ιεράπετρας και κυρίως τους γονείς με παιδιά στο δημοτικό σχολείο.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα