Αυξημένα τα περιστατικά παιδικής πορνογραφίας στην Ελλάδα

Αυξημένα τα περιστάτικά παιδικής πορνογραφίας και τα κρούσματα ρατσιστικών συμπεριφορών και ξενοφοβίας μέσω του διαδικτύου στην Ελλάδα το 2015.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, η SafeLine, η ελληνική Ανοικτή Γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, δημοσιοποίησε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών για το Διαδίκτυο στην Ελλάδα αφορά την παιδική πορνογραφία, το ρατσισμό, τις οικονομικές απάτες και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των καταγγελιών αφορούσε εγκλήματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις οικονομικές απάτες που έλαβαν χώρα στο Διαδίκτυο και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κυρίως, μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και σύμφωνα με τα στοιχεία της SafeLine και το 2015, ο αριθμός των καταγγελιώνέφτασε περίπου τις 4.000.

Ανησυχητικό είναι το στατιστικό εύρημα, σύμφωνα με το οποίο οι καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα τριπλασιάστηκαν το 2015 έναντι του 2014, φθάνοντας τις 152 από 46 ένα χρόνο νωρίτερα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει αξιοσημείωτη αύξηση και στις καταγγελίες για εγκλήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κυβερνοχώρο, συγκεκριμένα τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω Διαδικτύου και το cyberbullying. Οι καταγγελίες που δέχθηκε η SafeLine με θέμα την παιδική πορνογραφία ξεπέρασαν, το 2015, τις 160.

Υψηλό παρέμεινε και το 2015, το ποσοστό των καταγγελιών, που αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Από τις καταγγελίες, που δέχθηκε η SafeLine το 2015, οι 830 αφορούσαν μόνο τo Facebook.

 

sepe

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα