Ιερωμένος έδωσε 3.000 ευρώ για να αποφύγει το κούρεμα των καταθέσεών του!

Υπόθεση απάτης σε βάρος 54χρονου εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ως θύμα φέρεται ιερωμένος από την Πιερία, που πείστηκε από 23χρονο να του δώσει 3.000 ευρώ, προκειμένου να αποφευχθεί δήθεν επικείμενο «κούρεμα» στις τραπεζικές του καταθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο 54χρονος κατήγγειλε ότι τον προηγούμενο μήνα δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που παρουσιάστηκε ως υποδιευθυντής τράπεζας. Με το πρόσχημα ότι με την υποτιθέμενη ιδιότητά του μπορεί να εξασφαλίσει τις καταθέσεις του ανυποψίαστου κληρικού, ο επιτήδειος ζήτησε το παραπάνω χρηματικό ποσό. Την ίδια μέρα, το θύμα κατέβαλε, μέσω των ΕΛ.ΤΑ., τραπεζική επιταγή, την οποία παρέλαβε ο 23χρονος από ταχυδρομικό υποκατάστημα στον Κορυδαλλό Αττικής. Όταν όμως ο 54χρονος συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο περί απάτης κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές Αρχές της Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα.

Τελικά, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 23χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ -κατά πληροφορίες- ο ίδιος είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για προώθηση αλλοδαπών και είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα