Σώζουμε ζωές μην πνίγετε τις δικές μας! Πορεία ενστόλων στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και μία περίπου ώρα η πορεία που πραγματοποιούν τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις  Σωμάτων.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Σταδίου και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Η πανελλαδική κινητοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται σε εξέλιξη, με την ανταπόκριση στο κάλεσμα να είναι δυναμική. Κλειστή παραμένει η οδός Σταδίου, ενώ στην συνέχεια οι ένστολοι θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.


Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Μπροστά από την Παλαιά Βουλή συγεκντρώθηκαν περίπου 2.000 ένστολοι, αντιδρώντας φυσικά για την... πλέον "καυτή πατάτα" της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που δεν είναι άλλη από το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Οι υπηρετούντες στα σώματα σφαλείας, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, από ολόκληρη την Ελλάδα διαδηλώνουν ενάντια στο νέο καθεστώς ενοποίησης των ταμείων και ζητούν να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους και οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η κινητοποίηση των λιμενικών οι οποίοι απευθύνουν κραυγή αγωνίας για τους συναδέλφους τους που εχουν επωμιστεί το βάρος του προσφυγικού στις ακτές του Αιγαίου.

Ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων και πυροσβεστών απο την Αθήνα,τον Πειραιά και διαφορά σημεία της Ελλάδας παραβρίσκονται στη συγκέντρωση ενώ την παράσταση έκλεψαν οι... γοητευτικές αστυνομικίνες!

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη δίνουν το παρών και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα, εννέα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να... πιάσουν στον ύπνο τους συναδέλφους τους και να φτάσουν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου!

Η διαμαρτυρία τους είχε ιδιαίτερα προσωπικό ύφος, με τα πανό που κρατούσαν να αναφέρουν μεταξύη άλλων «Αλέξη γιατί σκοτώνεις τον λαό σου;», «Η γυναίκα μου είναι μισθωτός», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO