Μυστήριο στην Ιερά Σύνοδο: Ο Ιερώνυμος κατέθεσε απόρρητο σφραγισμένο φάκελο

Σφραγισμένο φάκελο, τον οποίο χαρακτήρισε απόρρητο, κατέθεσε ο μητροπολίτης Ιερώνυμος κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο φάκελος θα φυλαχθεί στο εμπιστευτικό Αρχείο της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, χωρίς προς το παρόν να γίνει περαιτέρω χρήση του. Με το υλικό του φακέλου υποστηρίζεται ότι οι λόγοι για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέστη στη Σύνοδο των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν ήταν προσωπικοί, όπως εγράφη στο επίσημο ανακοινωθέν, αλλά προέρχονταν από ενέργειες που υπονομεύουν την Εκκλησία της Ελλάδος και το κύρος της.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία, η ΔΙΣ επικύρωσε τα πρακτικά της εξουσιοδοτήσεως και εν συνεχεία ο μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός ενημέρωσε την Ιερά Σύνοδο για τη Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Γενεύη, στην οποία εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ακολούθησε συζήτηση επ' αυτού του θέματος και για τη σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα εκπροσωπηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος.

Επιπλέον, η ΔΙΣ έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτηση του μητροπολίτη Καρπενησίου Νικολάου, για την υπηρεσία του οποίου επί 58 έτη ως κληρικού εξέφρασε την ευαρέσκειά της.

Κατόπιν, αποφάσισε να αποσταλεί συγχαρητήρια επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβο περί αναγνωρίσεως αυτού από την Εκκλησία της Ελλάδος ως κανονικού Αρχιεπισκόπου Τσεχίας και Σλοβακίας.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα