Πεδίο μάχης το Σύνταγμα στο περιθώριο του μεγάλου συλλαλητηρίου. Βίντεο

Λίγο μετά τις 14:00 επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων έκοψαν την πορεία των συνδικάτων στη μέση και άρχισαν να σπάνε βιτρίνες στην Πεσμαζόγλου και τη Σταδίου. Οι ομάδες που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία άρχισαν στη συνέχεια να πετάν πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντάνε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η πορεία δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί αλλά ο κόσμος αρχίσε να διαλύεται.

Λίγο μετά τις 14:25 ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα με τις ομάδες των ταραξιών να συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με την στυνομία στα γύρω στενά. Λίγο πριν τις 15:00 η ένταση εκτονώθηκε.

Νωρίτερα ομάδα 15 περίπου ατόμων χτύπησαν στο κεφάλι τον τον δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» Δημήτρη Πέρρο, ο οποίος κάλυπτε την πορεία κατά του ασφαλιστικού, με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Κοντά στην Ομόνοια μεταφέρθηκαν τα επεισόδια που ξεκίνησε νωρίτερα ομάδα νεαρών στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος όταν κουκουλοφόροι αφού έβαλαν φωτιές περιμετρικά της πλατείας, ξεκίνησαν να πετούν μολότοφ στους άντρες των ΜΑΤ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου. Και εκεί οι νεαροί έριξαν μολότοφ.

Στη συνέχεια η ένταση επεκτάθηκε στην Σταδίου, στην κάτω πλευρά της πλατείας, ενώ σύντομα επεισόδια ξέσπασαν και από την πάνω πλευρά, στην Αμαλίας. Στο σημείο αυτό, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν ακόμη συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή άρχισαν να οπισθοχωρούν προς την Πανεπιστημίου και διαλύθηκαν.

Τα επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα κατά μήκος της Πανεπιστημίου, στα Προπύλαια, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας κυνηγούν τους αντιεξουσιαστές, κάνοντας χρήση χημικών, επιχειρώντας να τους διασκορπίσουν.

Πιο νωρίς, άγνωστοι χτύπησαν δημοσιογράφο που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ