Ηρεμία μετά τις μολότοφ στην πορεία της Αθήνας. Βίντεο

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Σύνταγμα όταν διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους άνδρες των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

Οι συγκρούσεις που επισκίασαν τη μεγάλη διαδήλωση για το Ασφαλιστικό, φαίνεται να πήραν διαστάσεις και πέραν της πλατείας του Συντάγματος με επίκεντρο τη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου.

Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, ενώ πέταξαν μολότοφ στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια το μεγαλύτερο μέρος των αντιεξουσιαστών κινήθηκε προς την Ομόνοια -παρουσία ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ- ενώ οι διαδηλωτές που την ώρα της έντασης βρίσκονταν στην πάνω πλευρά του Συντάγματος αποχωρούν σταδιακά.

Ήδη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή.


Λίγο μετά τις 14:25 ηρέμησαν τα πνεύματα στο Σύνταγμα με τις ομάδες των ταραξιών να συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο με την στυνομία στα γύρω στενά. Λίγο πριν τις 15:00 η ένταση εκτονώθηκε.

Νωρίτερα ομάδα 15 περίπου ατόμων χτύπησαν στο κεφάλι τον τον δημοσιογράφο του «Αθήνα 9,84» Δημήτρη Πέρρο, ο οποίος κάλυπτε την πορεία κατά του ασφαλιστικού, με αποτέλεσμα εκείνος να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Κοντά στην Ομόνοια μεταφέρθηκαν τα επεισόδια που ξεκίνησε νωρίτερα ομάδα νεαρών στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους κουκουλοφόρους, αυτή την ώρα στο  κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία οι κουκουλοφόροι έχουν βάλει φωτιά σε σκουπίδια.

 

Δείτε τις νέες φωτογραφίες

 

altsantiri

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα