Λουκέτο παντού! Μαζική συμμετοχή στην απεργία σε Σύρο, Ζάκυνθο, Έβρο

Ακόμα και τρακτέρ κατέβηκαν στην πόλη της Ερμούπολης που σήμερα το πρωί θύμιζε έρημη πόλη.
Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή και στην Σύρο, με τα συνδικάτα να έχουν εξαγγείλει γενική απεργία ενάντια στο σχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.
Αγρότες, δικηγόροι, έμποροι, δάσκαλοι και άλλοι κλάδοι επαγγελματιών, μαζί με το Εργατικό κέντρο και το "ΠΑΜΕ", συγκεντρώθηκαν  και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του νησιού.

Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή και στην Ζάκυνθο,

Οι αγρότες από τις 9 το πρωί συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Λούμπας έξω από την πόλη της Ζακύνθου και στη συνέχεια θα κατευθύνουν προς την πόλη και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποκλείσουν κεντρικούς δρόμους του νησιού.

Απεργεί όλος ο Έβρος!

Δυναμικό "παρών" στο κάλεσμα των κοινωνικών φορέων του Έβρου, για συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, δίνουν οι εργαζόμενοι του νομού.
Ειδικότερα, υψηλά ποσοστά αποχής υπαλλήλων σημειώνονται στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες και των πέντε δήμων, ενώ μέχρι στιγμής η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης "αγγίζει", σύμφωνα με τον προϊστάμενο Στέργιο Αποστολακούδη, το 60%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά κλειστά είναι σήμερα στο σύνολό τους τα καταστήματα καθώς και οι επιχειρήσεις καφέ εστίασης, σε όλο το νομό.
Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων, στις 11.00, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας και του Διδυμοτείχου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα