Εξαφάνιση Άλεξ, δέκα χρόνια μετά. Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα λόγω bullying

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2006 όταν η Νατέλα Ιτσουαϊτζε δήλωσε στην αστυνομία της Βέροιας την εξαφάνιση του 11χρονου γιου της, Άλεξ. Η εξαφάνιση του μικρού μαθητή εξελίχθηκε σε θρίλερ με μία τραγική κατάληξη…

Μετά από λίγους μήνες όλη η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά σε μία αποκάλυψη που έκανε μικρούς και μεγάλους να ταρακουνηθούν… Πέντε ανήλικοι σκότωσαν τον μικρό Άλεξ!

Τραγική ειρωνεία; Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά… ο 11χρονος προσπαθούσε να γίνει φίλος με τους πέντε δράστες… με εκείνους να του πουλάνε τσαμπουκάδες!

Μέχρι σήμερα παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα ενώ ένα μεγάλο «γιατί» σιγοτρώει την οικογένεια του… τη μητέρα και τον πατριό του! Η σορός του δεν έχει βρεθεί ακόμη ενώ η μητέρα του έχει πει πως μέχρι να κλείσει τα μάτια της θα ψάχνει απαντήσεις...«η υπόθεση θα κλέισει όταν βρεθούν τα κόκαλα του Άλεξ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Άλεξ είναι το πρώτο παιδί που πέθανε λόγω bullying στην Ελλάδα ενώ εννέα χρόνια μετά μία άλλη υπόθεση με πολλά κοινά στοιχεία με αυτή έγινε γνωστή... ο θάνατος του Βαγγέλης Γιακουμάκη!

Το χρονικό της εξαφάνισης του μικρού Άλεξ

Ο μαθητής Άλεξ Μεσχισβίλι από τη Γεωργία, ζούσε με τη μητέρα και τον πατριό του στη Βέροια, και εξαφανίστηκε το απόγευμα της 3ης Φεβρουαρίου του 2006!

Τελευταία φορά φίλοι και συμμαθητές τον είδαν στην περιοχή Ελιάς - Ανοίξεως της Βέροιας. Έφυγε από την προπόνηση του μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς και κατευθύνθηκε προς το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ του πατριού του. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ.

Φαινόταν προβληματισμένος καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα με συμμαθητές του που πολλές φορές έφταναν ακόμη και στον ξυλοδαρμό του.

Σαράντα μέρες μετά την εξαφάνιση του, αποκαλύπτεται ότι μια ομάδα πέντε παιδιών ευθύνονται για την εξαφάνιση του άτυχου Άλεξ. Οι ηλικίες τους από 11 έως 13 χρόνων.

Τον Ιούνιο του 2006 η Αστυνομία ανακοινώνει ότι πέντε ανήλικοι ομολόγησαν ότι τον καταδίωξαν και τον χτύπησαν με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί θανάσιμα στα σκαλιά του παλιού δημαρχείου Βέροιας.

Ακολουθούν έρευνες της Αστυνομίας σε παρακείμενο εγκαταλειμμένο παλιό σπίτι όπου φέρονται ότι μετέφεραν το πτώμα, χωρίς αποτέλεσμα. Οι τέσσερις από τους πέντε όταν καλούνται εκ νέου στην Ασφάλεια Βέροιας υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την εξαφάνιση. Ένα μήνα μετά ο εισαγγελέας της Βέροιας ασκεί ποινικές διώξεις σε βάρος των 5 ανηλίκων και 7 γονέων.

Τον Αύγουστο του 2006 ο ανήλικος Βορειοηπειρώτης καταθέτει ότι η παρέα είχε μεταφέρει το πτώμα του Αλεξ στις όχθες του Τριπόταμου στην συνοικία της Μπαρμπούτας, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τι απέγινε μετά. Νέες έρευνες χωρίς αποτέλεσμα.

Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης αποφασίζει να αναθέσει την υπόθεση σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Από την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των εμπλεκομένων στην υπόθεση, αποκαλύπτεται ότι γνώριζαν από τις πρώτες μέρες αλλά δεν μίλησαν για τον θάνατο του μικρού Αλεξ.

Λίγο καιρό αργότερα το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης έκρινε τους πέντε κατηγορούμενους ένοχους για τις κατηγορίες της μη σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και της περιύβρισης νεκρού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα