Τζιχαντίστρια στον Έβρο: Πώς θα έφτανε στη Συρία - Όλες οι λεπτομέρειες

Τουλάχιστον απίστευτα είναι τα όσα αποκάλυψε στην κατάθεση του ο Αιγύπτιος εν διαστάσει σύζυγος της 29χρονης που ήθελε να ενταχθεί στον ISIS και συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη.

Φαίνεται πως ο φανατισμός της Φραντζίσκα από την Ελβετία ήταν τόσο μεγάλος που έφτανε στα άκρα, πουλώντας ρούχα του 4χρονου γιου της για να μαζέψει λεφτά για το ταξίδι της στην Συρία.

«Τον τελευταίο καιρό η γυναίκα μου είχε αναπτύξει συνομιλίες με μέλη του ISIS στη Συρία. Το ανακάλυψα από το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια κατάλαβα ότι μιλάει και ιντερνετικά με τζιχαντιστές. Τρομοκρατήθηκα για το παιδί μας. Είχε αρχίσει ξαφνικά να φοράει μπούργκα, την οποία λίγο πριν φύγει από την Αίγυπτο όπου ζούσαμε την έβγαλε για να μην κινεί υποψίες. Θεωρούσε ότι ο παράδεισός της είναι η Συρία και το Ισλαμικό Κράτος».

Αξίζει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως η αδίστακτη γυναίκα συνελήφθη στον Έβρο μαζί με τον μικρό γιο της Άνταμ που είχε αρπάξει πριν το σκάσει από την Αίγυπτο όπου διέμενε, λίγο πριν περάσει τα σύνορα για να φτάσει στην Τουρκία και από εκεί στην Συρία.

«Διασπάστηκε η αρμονική έγγαμη συμβίωσή μας το 2013, λόγω του ότι η σύζυγός μου μετεξελίχθηκε σε φανατική μουσουλμάνα υποστηρίζοντας τις πράξεις βίας των ισλαμιστών. Οικονομικά εγώ κάλυπτα όλα τα έξοδα διαβίωσης του παιδιού και της συζύγου μου εξ αρχής του γάμου μας και μέχρι την πρόσφατη απαγωγή του ανήλικου παιδιού μας από τη σύζυγό μου με την μεταφορά του παιδιού χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα εκτός Αιγύπτου.

Τον Αύγουστο του 2015 πληροφορήθηκα από φίλους ότι η σύζυγός μου ήθελε να διαφύγει από την Αίγυπτο στην Ράκκα (πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους) για να ενταχθεί ως δυναμική μαχήτρια στις τάξεις ου ISIS. Έτσι άρχισα να κινώ τη διαδικασία για να αναλάβω αποκλειστικά την επιμέλεια του παιδιού μας που από κοινού ασκούσαμε.

Η σύζυγός μου όμως στο μεταξύ παράνομα προχώρησε εν αγνοία μου σε πώληση της οικοσκευής ιδιοκτησίας μου, των δώρων που είχα κάνει προς αυτήν (ρούχα, χρυσαφικά) και του ρουχισμού που εγώ είχα αγοράσει για το ανήλικο παιδί μας και το έπραξε για να εξασφαλίσει χρήματα για τη μεταφορά της ίδιας και του παιδιού με δουλεμπορικό από την Αίγυπτο στην Κρήτη και από εκεί στη Ράκκα μέσω Τουρκίας», αναφέρει απόσπασμα της κατάθεσης του εν διαστάσει συζύγου της.

Πάντως φαίνεται πως Interpol και μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου ήταν πλήρως ενήμερες για τις επαφές της. Η 29χρονη εξαιτίας των ασφαλιστικών μέτρων που εκκρεμούσαν σε βάρος της δεν μπορούσε να ταξιδεύσει νόμιμα από την Αίγυπτο στη χώρα μας.

Με δουλεμπορικό σκάφος έφθασε στην Κρήτη, όπου εντοπίστηκε και σημάνθηκε από τις ελληνικές αρχές. Έμεινε για λίγο στο νησί και στη συνέχεια με το Ελβετικό διαβατήριο έφθασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη επιχειρώντας την Πρωτοχρονιά να περάσει στην Τουρκία.

 

Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα