Το κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στον ΣΕΒ ... με στίχους του Ελύτη

Στη δημοσιότητα έδωσαν τα μέλη της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) την προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, στο κέντρο της Αθήνας.

Η προκήρυξη έχει έκταση 32 σελίδων, ξεκινά με ένα απόσπασμα στίχων του Οδυσσέα Ελύτη από το Άξιον Εστί και καταλήγει με «χαιρετισμούς» στις επαναστατικές ομάδες της Τουρκίας, του Κουρδιστάν, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, όπως αναφέρουν οι τρομοκράτες.

Στο πολυσέλιδο κείμενο αναφέρεται επίσης πως η επίθεση στο ΣΕΒ είναι «αφιερωμένη» στη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς στα ΕΛΠΕ.

Με ειδική αναφορά μάλιστα στο υστερόγραφο του κειμένου, οι συγγραφείς επιτίθενται και στην Κύπρο, με αφορμή την σύσφιξη των σχέσεων με την Αίγυπτο.

Στις 21 Δεκεμβρίου, μετά από υπόδειξη αγνώστου, η αστυνομία είχε βρει μέσα σε καφάο επί της οδού Εμμανουήλ Μπενάκη στα Εξάρχεια, ένα usb που περιείχε την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Σήμερα η ΟΛΑ ανέβασε την προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Διαβάστε ΕΔΩ την προκήρηξη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα